TvObzor
SERIJA STARSTRUCK

Slavni glumac u mom krevetu
Objavljeno 13. svibnja, 2022.

Iako vrlo mlada, novozelandska komičarka i glumica Rose Matafeo brzo je postigla i međunarodni uspjeh i poštovanje svojih kolega, a publiku je osvojila već odavno. Prošle se godine okušala kao autorica vlastite humoristične serije "Starstruck", a koliko je uspješna govori činjenica da je Rose od BBC-ja dobila ponudu da snimi i drugu sezonu, prije nego što je emitirano prvih 12 epizoda. Druga je, pak, sezona na HBO Max stigla u ožujku ove godine.



Kvaliteta serije ne čudi, ako poznajete Rosein komičarski talent, za koji je između ostalog, dobila i nagradu za najbolji show na Edinburgh Festivalu Fringe, koji je lansirao mnoge današnje velikane stand upa. Rose je nemoguće ne voljeti: ima neposredan i iskren kontakt s publikom. Kao i u svojim stand up nastupima, i u seriji je topla i otkvačena, ali na onaj neiritantni, simpatični način, kao što i jesu mnoge mlade žene u svojim dvadesetima.

Radnja serije vrti se oko mlade milenijalke Jessie, koja je s Novog Zelanda, a živi u Londonu s cimericom i radi kao dadilja i prodavačica ulaznica u kinu. Na novogodišnjoj zabavi popije malo previše i završi s nepoznatim dečkom u krevetu. Provedu nezaboravnu noć, ne samo punu strasti nego i bliskosti, uz razgovor i upoznavanje. Ujutro Jessie ode kući - iz najluksuznije kuće koju je vidjela - a ubrzo dozna da je noć provela s holivudskom zvijezdom Tomom Kapoorom, kojeg glumi Nikesh Patel. Naravno, uslijedi niz nesvakidašnjih dogodovština koje nije ni mogla sanjati da će se dogoditi baš njoj, a nešto vrlo slično osjeća i preslavni i prebogati Tom, koji unatoč statusu u kojem uživa, i nije baš posve sretan.

Realistična komedija o dvoje različitih ljudi, koji se upoznaju posve slučajno i treba im dugo vremena da pomire svoje posve oprečne načine života i navike, kako bi pronašli sreću jedno s drugim. Zvuči kao opis baš svake priče o parovima na filmu ili seriji, ali ova je puno zabavnija od većine njih, jer ima onaj bitni faktor: cijelim putem dok gledate seriju navijate za njih dvoje i za njihovu ljubav. Taj faktor, prema mojem mišljenju, razdvaja odlične ljubavne komedije od onih loših, bez obzira na to je li riječ o filmu ili seriji. Topla preporuka za ljubitelje “laganog štiva”, pa čak i one koji zaziru od serija koje bi se mogle opisati kao romantične. Rose će nasmijati i vas, garantirano.
Tanja Kvorka
ŽANR:

humoristična serija

AUTOR:

Rose Matafeo

ULOGE: Rose Matafeo,

Nikesh Patel, Emma Sidi

MREŽA:

HBO Max

GODINA: 2021.

SEZONA: 2

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike