Mozaik
TRADICIJA KOJA ŽIVI DALJE

Doživljaj blagdana uz Tambura Club Zagreb i album "Božić uz tambure"
Objavljeno 24. prosinca, 2021.
Tambura Club Zagreb bavi se njegovanjem tamburaške tradicije grada Zagreba i okolice. Osnovan je u Markuševcu podno Sljemena, 2014. godine, s idejom očuvanja i stvaranja novih naraštaja glazbenika, a ponajprije zaljubljenika u tamburu kao instrument i tamburašku glazbu. Tradicija tamburaške glazbe na markuševečkom prostoru vuče svoje korijene još iz davnih godina prošloga stoljeća. Orkestar je sastavljen od članova poznatih tamburaških sastava (Ex Panonia, Zagrebački tamburaši, Šarmeri, Gazde te mnogi drugi). Osim godišnjeg nastupa u crkvi, orkestar djeluje cijelu godinu te aktivno radi i sudjeluje na natjecanjima orkestara diljem Hrvatske.

Božićni album "Božić uz tambure" snimljen je zbog tradicije sviranja Božićne mise u crkvi Sv. Šimuna i Jude Tadeja koju orkestar svira od samog osnutka. Pjesme s albuma svake godine izvode se na Božićnoj misi, odakle je ideja o snimanju albuma i ovjekovečenju tih skladbi. Album je snimljen ove godine na početku adventa, u studiju na Srebrnjaku. Poseban je po tome jer je cijela snimka nastala u jednoj izvedbi, tj. snimao ga je cijeli orkestar u jednom pokušaju.

Aranžmane i produkciju albuma radio je član orkestara i dirigent Ivan Patalen, mladi aranžer i skladatelj tamburaške glazbe iz Markuševca. Njemu je ovo ujedno i prvi objavljeni album. “Božić uz tambure” objavljen je u suradnji s izdavačkom kućom Dallas Records. T.K.
Možda ste propustili...

BRZINSKO SLAGANJE RUBIKOVE KOCKE

Od 75 slagača svih dobi najbolji tinejdžer

NAKON VIŠE OD DVIJE GODINE TEŠKE PRAVNE BITKE

Nagodili se Britney i otac

Najčitanije iz rubrike