TvObzor
DRUGI VAL IZVOĐAČA 19. SEASPLASH FESTIVALA

Alejuandro Buendija & Sinovi, Plesač Sporog Stepa i One Dread
Objavljeno 18. lipnja, 2021.

Seasplash je objavio drugi val izvođača koji će dodatno obogatiti program ovogodišnjeg izdanja festivala. Na korak do 20. izdanja, Seasplash festival Corona Edition pt. drugu će se drugu godinu zaredom odvijati pod okolnostima prouzročenim posljedicama pandemije bolesti COVID-19 na prekrasnoj festivalskoj lokaciji Martinska u Šibeniku od 15. do 18. srpnja 2021. godine. Podsjetimo, za sada su na 19. Seasplash Festivalu nastup potvrdili: Reggae Roast feat. Natty Campbell, Inner Terrestrials, Billain, Brain Holidays, Tadiman, Mexican Stepper, Anja G & Dr.Obi, Banana Zvuk, Dirty Hairy, BarabaDub SoundSystem, Homegrown Sound, Mefa, Inka, Rasta Altitude Sound, LucyLyu, BellyFull, Groove Playaz, Algoriddim, Grumen, Vexi, Flico, Looney Grandpas, Dubar Sound, a od izvođača koji će dodatno uveličati ovogodišnji treba izdvojiti sljedeće: Alejuandro Buendija & Sinovi, Kali Fat Dub, Plesač sporog stepa, One Dread i Haris Pilton.



Jedan od najboljih hrvatskih kantautora i britki društveni kroničar Saša Antić, kao Alejuandro Buendija, nedavno je javnosti predstavio svoj novi soloalbum "Škrinja". Simbolički rečeno, njegova glazbena škrinja donosi pravo blago odličnih singlova koji oduševljavaju društveno aktualnim tekstovima i duhovitim asocijacijama. Alejuandro Buendija osvojio je glazbenu nagradu Porin za najbolji hip hop album u 2020. godini.

Kali Fat Dub nakon dva albuma "Ringišpil iz Hada" & "Nakot Azrielov", desetaka festivala, stotina svirki i nekoliko tisuća kilometara iza i ispred njih, stigla je KORONKA i zaustavila svijet! Zaključani u kuće i odvojeni od svega, na što se sve živ čovjek navikne vrlo brzo, posvetili su se trećem albumu koji će ponosno paradirati pod imenom "Životinjska Karma". Max Juričić započeo je kao pionir novog vala s Azrom, Filmom i Le Cinema, 90-ih s Vješticama predvodio je world music scenu, početkom ovog stoljeća sa Šo!mazgoon i Gego&Picigin bendom pokrenuo otočki val, od 2009. vodi Ljetno kino, a 2018. pokreće autorski projekt Plesač Sporog Stepa. Sredinom 2021. objavljuje novi singl " Prva, Druga, Treća".

One Dread zagrebački je reggae/dancehall bend sastavljen od četvero instrumentalista i TNT vokalne sekcije. Dinamitni TNT trio svojim troglasnim linijama One Dread čini jedinstvenim, zbog čega je svaki od njihovih koncerata poseban doživljaj. Bend je u fazi snimanja prvog studijskog albuma s kojeg će neke pjesme premijerno biti izvedene upravo na ovogodišnjem, devetnaestom izdanju Seasplash festivala.



Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike