Dome slatki dome
PRIPREMA HRANE NA OTVORENOM

Čak i roštilji postaju trendovski
Objavljeno 11. ožujka, 2021.
U jednostavan vrt postavite nekoliko manjih kamina na različite pozicije

Nadolazeći topliji dani pravo su vrijeme za postavljanje i korištenje vanjskih kamina i roštilja.

Vatra je oduvijek bila čovjeku privlačna. Toplina i asocijacija na ognjište i zajedništvo ono je što prvo povezujemo s vatrom. Ali tu je i priprema hrane na otvorenom, koja okuplja ljude i poziva na druženje. Vatra kao element eksterijera može dati profinjen ugođaj, a čak i roštilji postaju trendovski! Ako ste skloni uvođenju teme vatre u svoj vrt na nov i profinjen način, evo nekoliko prijedloga.

Moderno
Moderan kamin može postati mjesto okupljanja i druženja. Ležerno postavljeni taburei i minimalistički kamin mogu biti bilo gdje u prostoru. Fleksibilnost takvog postavljnja dodatna je prednost, a spremište za drva osigurano u samom prostoru kamina. Vanjski kamin može biti postavljen i samostalno u prostor, na poziciji s koje je jasno vidljiv iz dnevnog boravaka, blagovaonice ili vanjskog prostora za jelo i odmor. Ako je vrt bogat detaljima i zelenilom, odaberite jednostavan dizajn kamina.

Temu vatre uvest ćete i postavljanjem kamina uz lounge zonu ili blagovaonski stol. Takvo postavljanje traži stilsku usklađenost s postojećim namještajem. Uz tamni namještaj odaberite vrlo moderan bakreni uzorak, a uz svijetli toplobijelu, sivu ili bež boju. Ako je prostor vrta jednostavan, bez previše zelenila, postavite nekoliko manjih kamina na različite pozicije. U takvim slučajevima kamin treba biti jednostavana oblika, ali je kompleksnija obrada dopuštena. Poželjno je poigrati se i različitim bojama te tako stvoriti jedinstven ugođaj. Takve kamine možete postavljati i pojedinačno.

Roštilji
Vanjski roštilji sve više postaju sastavni dio trendovskog uređenja pa je vrlo važno odabrati model koji će se savršeno uklopiti u vaš okoliš. Minimalistički roštilj integriran s vanjskom kuhinjom odlično je rješenje jer je moguće za sve stilove uređenja. Samostojeći roštilji, jednostavna dizajna, s trendovskim bakrenim uzorkom odlični su za kombiniranje s rustikalnim ili minimalističkim stilom, ali će se jednako dobro kombinirati i roštilji s industrijskim izražajem.
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Dizajn
priprema hrane na otvorenom
Plutajući kamini
Spoj vode i vatre naizgled je nezamisliv, ali u praksi vrlo efektan. Vodene površine možete ukrasiti plutajućim kaminima, manje ili veće dimenzije, ovisno o veličini vodene površine. Ipak, pazite da ne pretjerate. Dvije plutajuće površine sasvim su dovoljne za vrhunski vizualni užitak u bazenu. Za sve ostalo upotrijebite manje plutajuće površine.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike