Novosti
ANGAŽIRANA TVRTKA KOJA ĆE IZVODITI RADOVE U PETRINJI

Počeli radovi na budućem kontejnerskom naselju
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
Angažirana je tvrtka koja je već u utorak počela s dobavom materijala i radovima na postavljanju stambeno-poslovnog kontejnerskog naselja u Petrinji. To je istaknuo načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved u emisiji "Hrvatski radio za Banovinu", istaknuvši da je Stožer odobrio angažiranje te tvrtke, nakon što je Hrvatska vojska sanirala stanje na zemljištu gdje će biti kontejnersko naselje te su obavljeni svi administrativni i urbanistički planovi.

"Onog trenutka kad se odrade potrebni radovi, bit će postavljeni i kontejneri onako kako smo dogovorili s Gradom Petrinjom", kazao je. Na taj će se način, dodao je, stvoriti preduvjeti da ljudi, koji su izgubili svoje domove ili su oni oštećeni i ne mogu u njima boraviti, imaju mogućnost u neposrednoj blizini boraviti u kontejnerima ili mobilnim kućicama.

Medved je najavio da slijede i sve administrativne radnje potrebne za uklanjanje objekata koji su stradali u potresu, poglavito onih koji svojom narušenom statikom ugrožavaju sigurnost ljudi. Do kraja tjedna u taj proces uvest će se tvrtka koja će odmah početi s uklanjanjem tih objekata i odvoženjem materijala na unaprijed definirane lokacije.

Medved je iznio podatke da je Stožer od potresa zaprimio 45.812 zahtjeva za pregled objekata, a statičari su u manje od četiri tjedna pregledali njih 25.884, odnosno 56,5 posto. Potom slijedi detaljan pregled svih objekata, poglavito njih 3063 s crvenom naljepnicom za koje je preporučeno se u njih ne ulazi jer nisu sigurni za boravak. "Ako su za rušenje, donosit će se elaborat za njihovo rušenje i usporedno s tim radnje za njihovu obnovu", naveo je Medved. H
Možda ste propustili...

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković

NOVI SAZIV ČINIT ĆE I 37 ŽENA, SAMO JEDAN ZASTUPNIK MLAĐI OD 30 GODINA

U Saboru najviše zastupnica dosad

Najčitanije iz rubrike