Svijet
IZABRANI PREDSJEDNIK DOBIO FRAKTURU STOPALA

Biden komunikacijski tim sastavio od žena
Objavljeno 30. studenog, 2020.
Izabrani predsjednik Joe Biden u nedjelju je ključnom osoblju svoje kampanje povjerio vodstvo ženskog komunikacijskog tima te imenovao bivšu glasnogovornicu iz vremena Baracka Obame Jen Psaki predstavnicom za medije Bijele kuće, a glasnogovornicu kampanje Kate Bedingfield direktoricom komunikacija. Jen Psaki (41) obnašala je više funkcija, između ostalioga bila je direktorica komunikacija Bijele kuće za vrijeme administracije Baraka Obame i Joea Bidena. Symone Sanders, viša savjetnica u kampanji Biden-Harris, bit će glasnogovornica izabrane potpredsjednice Kamale Harris, a bivša predstavnica za medije u vrijeme Bidenova potpredsjedničkog mandata Elizabeth Alexander bit će direktorica komunikacija prve dame Jill Biden. "Ponosan sam što danas objavljujem da se prvi viši komunikacijski tim Bijele kuće sastoji samo od žena. Te kvalificirane i iskusne komunikatorice donose različite perspektive u svome radu, a zajednički su posvećene boljoj izgradnji ove zemlje", rekao je Biden te dodao da će to biti prvi put u povijesti da su vodeće komunikatorske uloge povjerene isključivo ženama.

Više savjetnice iz kampanje Karine Jean Pierre i Ashley Etienne dobit će također visoke funkcije u komunikacijskom timu.

Novoizabrani predsjednik SAD-a Joe Biden zadobio je manje frakture na stopalu nakon što se okliznuo dok se igrao s jednim od svojih pasa i vjerojatno će nekoliko tjedana morati nositi zaštitnu cipelu, izvijestio je u nedjelju njegov osobni liječnik.H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike