Svijet
ZATVARANJE UGOSTITELJSKIH OBJEKATA I OGRANIČENJA OKUPLJANJA

Njemačka pred novim lockdownom
Objavljeno 28. listopada, 2020.
U Njemačkoj bi od sljedećeg tjedna trebalo biti na snazi novo ograničenje javnog života kojem je cilj maksimalno smanjenje broja socijalnih kontakata, a mjere se, kako javljaju mediji u srijedu, odnose na zatvaranje ugostiteljskih objekata i ograničenja okupljanja u privatnom i javnom životu.


Od ponedjeljka bi tako bilo moguće javno okupljanje maksimalno deset osoba iz najviše dvaju kućanstava, javljaju njemački mediji pozivajući se na sudionike sastanka njemačke vlade i premijera saveznih pokrajina, koji je počeo u srijedu oko 13 sati i još je uvijek u tijeku. Restorani i kafići bi također trebali biti zatvoreni za goste, uz mogućnost dostave hrane i pića. Iznimka su kantine. Ova mjera treba bi trajati čitav studeni. Za publiku bi čitav studeni trebali biti zatvoreni i sportski objekti. Kako nadalje javljaju mediji, sudionici sastanka ustraju na daljnjem radu vrtića i škola. Predstavnici gospodarstva su prije sastanka predstavnika vlade, na čelu s Angelom Merkel, i saveznih pokrajina, koji je zbog naglog povećanja broja novozaraženih u Njemačkoj pomaknut s petka na srijedu, pozvali vlasti da ne uvode drugi lockdown, koji uključuje zatvaranje ugostiteljskih objekata, tvrdeći da jedna trećina objekata ne bi preživjela drugo zatvaranje u ovoj godini.
Njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier najavio je prije sastanka kako bi vlada mogla pokriti i do 75 posto gubitaka gospodarstva zbog novih mjera protiv pandemije. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike