Dome slatki dome
SALONE DEL MOBILE.MILANO 2020.

Sajam dizajna u novom terminu od 16. do 21.6.
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Ljepota je ono čime tvrtke i dizajneri koji sudjeluju na sajmu Salone del Mobile i ove godine pokreću promjene. Uz fokus na održivost, u središtu pozornosti ponovno će se naći Milano, međunarodni grad sposoban za privlačenje investitora i ulagača iz cijelog svijeta. Claudio Luti, predsjednik Salone del Mobile, rekao je ovo: ‘‘Izdanje Salone del Mobile.Milano za 2020. godinu svjedočit će etičkim i virtuoznim strategijama tvrtki za namještaj. Ono što nam je sada potrebno jest etički pristup dizajnu koji može potaknuti potragu za rješenjima, koja su što održivija u globalnom kontekstu, i sve veći fokus na zahtjeve nadolazećih generacija, koje su više nego ikad prije zainteresirane za unutarnju vrijednost onoga što kupuju za svoje kućno i radno okruženje."

Događaji 2020. okupit će više od 2200 izlagača i 600 mladih dizajnera mlađih od 35 godina u sljedećim grupacijama: Il Salone Internazionale del Mobile, il Salone Internazionale del Complemento d‘Arredo, Workplace3,0., EuroCucina i FTK (tehnologija za kuhinju), Međunarodna izložba kupaonica.

Ovogodišnja tema SaloneSatellite pozvat će na razmišljanje o inkluzivnom dizajnu koji promiče autonomiju, udobnost, kretanje, komfor za korisnika, interakciju i sigurnost za sve. Pedeset i deveto izdanje Salone del Mobile.Milano ponovno će krenuti izvan granica sajma i u Milanu, gdje će se predstaviti monumentalna audiovizualna instalacija u Sala delle Cariatidi, Palazzo Reale, na kojoj će biti prikazano 10 filmova 10 vodećih talijanskih filmaša. Novi termin održavanja Salone del Mobile.Milano 2020. je od 16. do 21. lipnja. J.Kn.