Mozaik
POPULARNI GLAZBENIK NASTUPIO NA ZRINJEVCU

Bajaga rasplesao Osijek
Objavljeno 9. ožujka, 2020.
Dvoipolsatni koncert završio je bisom, a finale je obilježio hit “Moji drugovi”

Iako je koncert Bajage i Instruktora preseljen iz Dvorane Gradski vrt u Dvoranu Zrinjevac, to nimalo nije utjecalo ni na publiku ni na samog glazbenika, koji upravo uz ovu dvoranu ima jako lijepe uspomene sa svojih koncerata, još tamo od 1985. godine, sa samog početka djelovanja benda.

Prepuna dvorana je duže od dva sata imala prilike uživati u bezvremenskim hitovima uvijek dobro raspoloženog Bajage i njegova sjajnog benda, koji je publiku neprekidno držao u vrhunskoj atmosferi kakvu samo iskusni glazbenici mogu proizvesti. Počelo je sve uz pjesmu "Još te volim" s albuma "Od bižuterije do ćilibara", a potom se nastavilo uz kombinaciju starijih i novijih hitova među kojima su bile "Berlin", "Godine prolaze", "Mali slonovi", "20 vek", "U sali lom", "Daljina, dim i prašina", "Zmaj od noćaja", "Lepa Janja", "Verujem, ne verujem", "Dok hodaš", "Plavi safir", "Ti se ljubiš (Na tako dobar način)", "Muzika na struju" i niz drugih hitova.

Jedan od najsimpatičnijih trenutaka večeri zasigurno je bila pjesma "Život je nekad siv, nekad žut", koju je kao i uvijek izvodio gitarist Žika Milenković, ali ovaj put u vlastitom dresu NK-a Osijek, u kojemu se popeo na konstrukciju nosača reflektora i pozdravio oduševljenu osječku publiku. Na dan koncerta je osječki nogometni klub pobijedio NK-a Varaždin rezultatom 2:0.

Koncert je nastavljen uz rasplesanu publiku, koju su činili mahom stariji obožavatelji, koji su najbolje reagirali na stare hitove.

Kako je i sam Bajaga rekao, uz Osijek ga vežu mnogi lijepi trenutci, a prisjetio se i vremena kad nije bilo mobitela, što je publici bio znak da će krenuti jedan od najosebujnijih trenutaka na svakom njegovu koncertu, pjesma "Zažmuri". Istog časa su se upalili mobiteli i obasjali dvoranu, baš kao nekada kad su za efekt zvjezdanog neba korišteni upaljači.

Iako u šezdesetoj godini života, popularni glazbenik je profesionalno i bez greške odradio sjajan koncert u kojemu je vidljivo uživao, baš kao i njegovi Instruktori: basist Miroslav Cvetković-Cvele, klavijature Aleksandar Saša Lokner, bubnjevi Čeda Macura, gitara Marko Nježić-Kića i već spomenuti Žika, koji je poslovično poslužio i kao animator publike i najavljivač pjesama.

Nakon više nego sjajne izvedbe "Tišine", otišli su s pozornice, ali uslijedio je topot nogu obožavatelja i zvižduci, jer je mnogima nedostajalo još malo pjevanja i plesanja uz omiljenu grupu, koja je posljednji put u Osijeku nastupila 2017. godine. Lokner se prvi vratio i odsvirao poduži instrumental kao uvod za prekrasnu "Otkad tebe volim", a potom je uslijedio i legendarni "Ruski voz". Kako to inače biva, za finale koncerta ostala je pjesma koja je svakog pojedinog gledatelja digla na noge: "Moji drugovi".

Tanja Kvorka
Žika
ZAPJEVAO U SVOM

DRESU NK-a OSIJEK
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike