Mozaik
TOP-LISTA ALBUMA

Najprodavaniji je “San”,
prvi album mlade Elene Brnić
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
Album Elene Brnić "San" novi je predvodnik Top-liste prodaje, postavši deveti broj jedan u 2024. Remaster ploče "Indexi" boravi na drugoj poziciji, a na trećem mjestu debitirala je Mary May s izdanjem "Now Tell Me How You Break". Novi studijski naslov sastava Psihomodo pop "Vjerujem u čuda" debitirao je na broju četiri, a Top 5 zaključuje kompilacija Zdravka Čolića "25 Greatest Hits".

Ovim rezultatom Elena Brnić je postala prva izvođačica s debitantskim izdanjem na vrhu Top-liste prodaje od Nike Turković s "11". Ona je najmlađa predvodnica liste najprodavanijih albuma poslije dvije i pol godine, kada je tada 21-godišnji ERIC s "I Am Eric" imao najprodavaniji studijski naslov u Hrvatskoj. Istodobno, Elena je druga izvođačica na vodećoj poziciji Top-liste prodaje u ovoj godini i prva poslije Mije Dimšić s "Monologue".

- Ne mogu riječima opisati koliko sam sretna i zahvalna svima vama koji ste kupili moj prvi CD i doveli me na prvo mjesto prodaje. Ovo je samo jedan veliki početak za mene. Neizmjerno sam zahvalna svome timu i diskografskoj kući Menart, bez kojih ne bi došla ovdje i ostvarila svoj san - izjavila je Elena. T.K.
TAYLOR PRVA
Novi, 11. studijski album Taylor Swift “The Tortured Poets Department” debitirao je na vrhu liste najprodavanijih licencnih izdanja, postavši 15. predvodnik u 2024. Ovim rezultatom Taylor predvodi stranu Top-listu prodaje prvi put nakon 10. siječnja (s “1989 (Taylor’s version)”, a istodobno joj je omogućio da bude jedini izvođač s dva različita albuma na broju jedan Top-liste prodaje u tekućoj godini. Sve pjesme s albuma, uključujući i one s proširenog izdanja “The Tortured Poets Departtment: The Anthology”, našle su se među prvih 55, dok je 14 pjesama zauzelo prvih 14 mjesta američke liste singlova. Time je srušila vlastiti rekord, postavljen u studenome 2022., kad su prvih deset pozicija zauzele snimke s ploče albuma “Midnights”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike