Crna kronika
ŽUPANIJSKO ODVJETNIŠTVO VUKOVAR

Istražni zatvor za ubojicu supruge
Objavljeno 11. studenog, 2019.

Vezani članci

OBITELJSKA TRAGEDIJA: JEZIVO UBOJSTVO KAKVO SE NE PAMTI

Ubijena i bačena u septičku jamu, uhićeni suprug prikrivao tragove

PETROVCI/VUKOVAR


Za Zorana Builu, 50-godišnjaka iz Petrovaca, nedaleko od Vukovara, osumnjičenog da je usmrtio svoju suprugu Anicu (46), čije je tijelo policija, nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja, prije nekoliko dana pronašla skriveno u septičkoj jami u dvorištu iza obiteljske kuće, Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Vukovaru zatražilo je određivanje istražnog zatvora.


Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u ŽDO-u u Vukovaru je, nakon primitka kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, 50-godišnjaka ispitao, objavljeno je na službenim stranicama vukovarskog ŽDO-a. Nadalje je navedeno i sljedeće: "Kako postoji osnovana sumnja da je 50-godišnjak usmrtio suprugu, Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika." Kao razlog određivanja istražnog zatvora navodi se opasnost od utjecaja na svjedoke i zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.


Jezivo ubojstvo koje je u šoku ostavilo Petrovce i cijeli taj kraj, a roditelje i četiri sina ubijene žene gurnulo u neopisivu tugu, zbilo se još uvijek neutvrđenog dana u srpnju. Rezultati krimistraživanja, nakon što je očajna majke Anice Builo 29. srpnja prijavila njezin nestanak, pokazali su da je ubojstvu prethodila svađa supružnika Buila. Sve se odigravalo u ranim jutarnjim satima kada je suprug, kako ga se sumnjiči, nakon svađe, supruzi zadao više ubodnih i reznih rana, od kojih je preminula. Njezino beživotno tijelo potom je umotao u prekrivače i bacio u septičku jamu.
Dok je trajala potraga Zoran Buila je lažima pokušavao zamesti tragove zločina i policiju navesti na krivi trag, no razotkrili su ga SMS-ovi koje je slao s mobilnog telefona ubijene Anice pokazujući ih kao argument da je nesretna žena živa i da je nekamo otišla. To je na kraju, policiju dovelo do pronalaženja tijela i uhićenja Zorana Buila. Inače, Anica je bila u drugom braku, a iz oba je imala po dva sina koja su, kao punoljetni, već ranije otišla iz obiteljske kuće u Petrovcima. Spominje se da su supružnici imali "nerazriješene obiteljske odnose", no mještani Petrovaca proteklih dana komentiraju kako nitko nije mogao naslutiti tako strašan zločin. S.Butigan
Najčitanije iz rubrike