THW Kiel slavio u Našicama – RK NEXE – THW Kiel 26:35 LISTOPAD 2024FOTO: RK NEXE
RK NEXE
28.10.2024., 17:07
RUKOMETAŠI NEXE-a GOSTI KIELA

Tijelom su u Njemačkoj, a mislima već u Španjolskoj

Nijemci su favorit, ali NEXE im ne ide na noge s bijelom zastavom

Prošlog utorka u Našicama je gostovao jedan od najvećih europskih rukometnih klubova, njemački Kiel, a već sutra (utorak) momčad NEXE-a ponovno će se sastati s četverostrukim prvakom Europe i najtrofejnijim njemačkim klubom.

Drugi krug

Wunderino Arena u Kielu ima status hrama rukometa, a u njemu će rukometaši NEXE-a pokušati ostaviti još bolji dojam negoli u prvom susretu u Našicama, kada je Kiel slavio 26:35. Unatoč visokom porazu bilo je i dobrih minuta u igri NEXE-a na domaćem terenu protiv velikog suparnika.

- U odnosu prema prvoj utakmici, u kojoj smo odigrali jako dobro 45 minuta i u tom je razdoblju angažman svih igrača bio na potrebnoj razini, u utorak tako mora biti svih 60 minuta. Protiv sastava kakv je THW Kiel cijela ekipa mora biti maksimalno fokusirana od prve do posljednje minute. Ne idemo u Njemačku s bijelom zastavom, tražit ćemo svoju priliku i iskoristiti sve što nam domaćin bude ponudio. Uz prije svega dobru igru u obrani, u napadu moramo biti učinkoviti i smanjiti broj tehničkih pogrešaka na minimum i ako bude tako, imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu - poručio je Krešo Ivanković, trener NEXE-a.

THW Kiel slavio u Našicama – RK NEXE – THW Kiel 26:35 LISTOPAD 2024FOTO: RK NEXE
RK NEXE

Uoči četvrtog kola još su uvijek na jednom osvojenom bodu, koliko ima i španjolska Torrelavega. Istovremeno će se, od 20.45, upravo u tom gradu u španjolskoj Cantabriji odigrati drugi susret skupine E, u kojem će španjolska momčad ugostiti novosadsku Vojvodinu, koja je zasad na drugom mjestu s četiri osvojena boda. Podsjetimo, prve dvije momčadi iz svake skupine nastavljaju natjecanje u drugom krugu. Stoga, ostvari li Vojvodina sutra pobjedu, a dogodi li se očekivan ishod susreta u Kielu, odnosno ne dogodi li se iznenađenje, pa NEXE ne pobijedi Kiel, mogla bi se već dva kola prije kraja iskristalizirati situacija što se tiče plasmana u drugi krug. Ako se dogodi loš scenarij, NEXE bi onda već mogao zaključiti svoje ambicije za prolazak u drugi krug. Premda će mnogi zaključiti kako se za NEXE puno važnija utakmica igra na svjeveru Španjolske, a ne na sjeveru Njemačke, u našičkoj momčadi tu drugu utakmicu nitko i ne spominje. Koncentrirani su na svoju izvedbu, a, svakako, posebno dobro izdanje očekuje se od vratara.

Gledati samo sebe

- Mislim da mi trebamo gledati isključivo sebe i naš pristup toj utakmici. Dižemo se iz utakmicu u utakmicu i mislim da to izgleda sve bolje i bolje. U utorak moramo ponoviti igru kakva je bila u prvom poluvremenu u prošloj utakmici protiv Kiela i pokušati to držati do kraja. Idemo dati sve od sebe, odigrati do sada najbolju utakmicu i nadati se povoljnom konačnom rezultatu za nas - poručio je vratar Moreno Car, kojem će ponovno društvo praviti mladi Antun Šarić, koji je debitirao protiv NEXE-a, a u subotu je u Kutini odradio cijelo poluvrijeme. Šarić će tako opet mijenjati ozlijeđenog Mihaila Radovanovića.

   
      Standings provided by Sofascore