Matko Moslavac dobio je priliku protiv Moslavine

Matko Moslavac dobio je priliku protiv Moslavine

RK NEXE
27.10.2024., 16:15
POBJEDA NEXE-a

U Kutini se predstavili mladi gromovi, a sad pravac Njemačka i Kiel

Rukometaši NEXE-a očekivano su ostvarili pobjedu u Kutini, gdje su gostovali između dva susreta s Kielom u Europskoj ligi. Nakon što su uglednu njemačku momčad ugostili u Našicama, slijedi im gostovanje na sjeveru Njemačke. U sudaru s Moslavinom kvaliteta je naravno bila na strani Našičana, pa su priliku dobili oni s nešto manjom minutažom. Istaknuo se desni vanjski Aleksandar Cenić. Postigao je prvi pogodak za NEXE na utakmici, a zanimljivo i posljednji za konačnih 24:34. Bio je to osmi pogodak starijeg od braće Cenić. Igrao je i njegov brat Ognjen, koji je zajedno s Matkom Moslavcem dobro razigravao našičku momčad, a usput su se obojica upisala među strijelce. Matko Moslavac inače je mlađi brat NEXE-ova prvotimca Luke, pa tako trenutno u našičkoj momčadi imamo dva para braće.

Mogli su domaći rukometaši pretrpjeti i puno gori poraz da trener Ivanković nije odlučio dati prigodu i najmlađim igračima koji su sjajno iskoristili dobivenu minutažu. Antun Šarić branio je cijelo drugo poluvrijeme i uspio upisati četiri obrane, a malo je nedostajalo da baš kao i Moreno Car obrani dva sedmerca. Matko Moslavac i Ognjen Cenić dobro su razigravali momčad i obojica su se uspjela upisati u listu strijelaca.

- Prvo poluvrijeme dečki su doista sjajno odigrali, u nastavku smo mi mlađi dobili priliku. Vjerujem kako će trener biti zadovoljan. Idemo sada u Njemačku, svima će nam biti užitak igrati protiv Kiela - poručio je mlađi Moslavac.

Nakon što je debitirao protiv Kiela, ponovno je na vrata NEXE-a stao i mladi Antun Šarić. Ovaj put cijelo drugo poluvrijeme.

- Hvala treneru na prilici. Moglo je biti malo bolje, imao sam dva penala, ali dobro, to je još jedno iskustvo. Golemo iskustvo bilo je za mene braniti protiv Kiela, šteta što nije bio malo bolji rezultat, ali vjerujem da ćemo još bolji dojam ostaviti u Njemačkoj - poručio je mladi vratar NEXE-a.

Ova pobjeda bila je dobra najava susreta s Kielom i susret u Wunderino Areni, jednom od rukometnih hramova. Našička je ekspedicija prema Njemačkoj krenula još u nedjelju. Iz Kutine se nisu ni vraćali kući.