Osijek, 25. 10. 2'024, SD Zrinjevac, rukomet, Osijek - Zagreb Paket 24. Premijer liga rukometaša.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
26.10.2024., 08:42
SJAJAN OTPOR MLADIH OSJEČANA

Rukometaši Osijeka nakon prvog poluvremena vodili protiv Zagreba

Nakon prvih 30 minuta rukometaši Osijeka vodili su protiv hrvatskog prvaka i sudionika Lige prvaka Zagreba 14:12. Već je to dovoljno velika senzacija nešto zbog čega se sastavu Frane Veraje mora skinuti kapa. Bez obzira što je Zagreb u petak u Osijek doputovao bez nekolicine prvotimaca poput Jakova Gojuna i Luka Lovre Klarice koji su dobili predah, a u sastavu nije bilo niti mladog vratara Tonija Matoševića, kao i od ranije ozlijeđenih Timura Dibirova, Davora Ćavara, Paola Kraljevića, Adina Faljića i Nike Frankovića. Uz to Zagreb je u Slavoniju stigao nakon povratka iz Francuske gdje su ovaj tjedan odigrali susret Lige prvaka protiv Nantesa. No, zagrebački sastav još uvijek ima kvalitetne igrače ili kako je to u najavi utakmice rekao bivši zagrebaš, a danas igrač Osijeka Marko Matić da Zagreb ima dvije momčadi od kojih jedna može igrati Ligu prvaka, a druga domaće prvenstvo.

Osječani su maksimalno koncetrirano i silovito krenuli u utakmicu, a Zagrebaši su u prvom poluvremenu djelovali nekako rezervirano. U 13. minuti, Osijek prvi put odlazi na +2 (6:4). Domaćin je održavao svoju prednost tijekom cijelog prvog poluvremena i s plus dva otišao na predah.

U nastavku ipak dolazi do preokreta. Zagreb igra daleko bolje sa sedam pogodaka u nizu do 39. minute, odlazi na +5 (14:19). Iako su se Osječani pokušali ponovno približiti, gosti do isteka 60. minute nisu dopustili nikakvo iznenađenje, a gostujuća prednost rasla je sve do konačnih 22-31.

Nakon odlične europske utakmice protiv Nantesa, Ivano Pavlović i u Osijeku je bio prvi strijelac Zagreba sa stopostotnim učinkom -6-6. Kod Osijeka Bruno Vuković i David Čičak upisali su po četiri pogotka, a odličan je bio i vratar Lovro Frajhaut s 11 obrana. Treba reći kako su u osječkoj momčadi debitirali mladi vratar Antonio Kampić te vanjski igrači Jakov Ćurak i Borna Oršolić. Jakov Ćurak je inače sin nekadašnjeg osječkog igrača i jedno vrijeme igrača Zagreba s kojim je 1993. osvojio i Kup europskih prvaka Vedrana Ćurka, dok je Oršolićev otac bio atletičar i olimpijac, a danas dopredsjednik RK Osijek - Vjekoslav Oršolić.