Minimalan poraz Gromova na otvaranju grupne faze EHF Europske ligeRK NEXE – RK Vojvodina 35:36 (19:19)FOTO: RK NEXE
RK NEXE
25.10.2024., 14:21
PAKET24 PREMIJER LIGA

NEXE uoči novog susreta s Kielom mora u Kutinu, Spačva u Čakovec po uzvrat

Iza rukometaša NEXE-a dani su kada je u Našicama gostovao jedan od najvećih rukometnih klubova, njemački Kiel, a nakon toga održana je i redovita izvještajno-izborna skupština. U oba slučaja nikakvih iznenađenja nije bilo.

Kiel je odnio bodove iz Slavonije u Europskoj ligi, a za predsjednika kluba i u sljedećem razdoblju potvrđen je Josip Ergović, dosadašnji čelni čovjek pod čijim je vodstvom i rukometni klub iz Našica doveden na visoku razinu. NEXE-u u utorak predstoji još jedan susret s Kielom, ovaj put na sjeveru Njemačke, no prije toga morat će odraditi i obvezu u Premijer ligi. U 8. kolu NEXE će danas (subota) od 19 sati gostovati u Kutini. Moslavina je u prvih sedam kola osvojila pet bodova. Naravno, u predstojećoj utakmici NEXE je veliki favorit.

Puno zanimljivije moglo bi biti u Čakovcu, gdje će ove subote, također od 19 sati, gostovati Bjelin Spačva Vinkovci. Domaća se momčad ove sezone vratila u Premijer ligu, a trenutno su i najugodnije iznenađenje prvenstva. Upravo su na startu prvenstva priredili iznenađenje svladavši Bjelin Spačvu u Vinkovcima. Igrači Spačve neposredno pred tu utakmicu odradili su kvalitetne utakmice u pretkolu Europske lige i zamalo izbacili islandski Valur. Sada bez europskih obveza planiraju sigurno uzvratiti Čakovčanima za taj poraz. Inače, buran je tjedan iza rukometaša Bjelin-Spačve. Prošli vikend nisu odigrali susret u Karlovcu jer su bili svjedoci prometne nesreće pa im već u srijedu predstoji još jedan put za Karlovac. No prije toga trebaju što kvalitetnije odraditi gostovanje u Međimurju.

- To je za nas najvažnija utakmica koja će najvjerojatnije odlučivati o tome hoćemo li ostati u utrci za prva tri mjesta. Čakovec je odlična momčad, što je i pokazala u dosadašnjem dijelu prvenstva. Mislim da su pobjedom nad nama u prvom kolu dobili krila, te se trenutno nalaze u odličnoj j formi. Nama je problem i odgođena utakmica protiv Karlovca, te ćemo sada imati itekako težak raspored utakmica gdje ćemo u sljedećih 14 dana odigrati četiri utakmice. Sve u svemu, u Čakovec idemo da damo svoj trenutni maksimum te da pokušamo vratiti izgubljene bodove iz prvog kola - poručio je Slaviša Ignjić, pomoćni trener RK Bjelin Spačve Vinkovci.

   
      Standings provided by Sofascore