RK NEXE
24.10.2024., 14:24
OVO JE MOJ KRAJ, MOJI LJUDI: DOMAGOJ DUVNJAK

Zbog ove djece i dalje uživam u rukometu

Samo nekoliko trenutaka nakon što je završila utakmica između rukometaša NEXE-a i Kiela u utorak navečer u Našicama najmlađi su navijači utrčali u teren i doslovce opkolili igrače njemačkog kluba jer do jučer mogli su ih gledati samo na televiziji. Najveća gužva bila je, naravno, oko Domagoja Duvnjaka, kapetana Kiela i hrvatske reprezentacije. Koliko je podijelio autograma i selfija i koliko je još kandidata čekalo u redu, počeli smo ga već zadirkivati kako bi iz našičke dvorane mogao izići negdje pred zoru.

- Ma nije mi to teško. Ostat ću koliko god treba, ako treba, i do sedam ujutro. Platit ću i kaznu zbog kašnjenja, ali nema veze. Vjerujte mi, rukomet i dalje igram radi te djece. Ovo su djeca koja vole rukomet i ja se nadam da će odabrati ili su već odabrala ovaj predivan sport. Vidjeli ste i sada na ovoj utakmici koliko rukomet može biti lijep i ja im svima od srca želim puno dobrih utakmica i treninga - pričao je Duvnjak, koji je u pobjedi Kiela sudjelovao s četiri pogotka. Nisu imali milosti prema NEXE-u.

- Presudio je naš golman Mrkva, koji je bio fenomenalan. Obranio je neke ključne lopte, zabili smo nekoliko lakih golova, odlijepili smo se, imali smo malu krizu od 20. do 30. minute, ali drugo poluvrijeme smo pokazali pravu snagu.

Pohvalio je našički ambijent. Domagoj kao da je igrao doma.

- Ja i jesam igrao doma. Tako sam se osjećao. Ovo je moj kraj, moji ljudi, moji Slavonci, doista je predivno bilo. Nadam se da će dolaziti u ovakvom broju i na sljedeće utakmice. NEXE zaslužuje proći grupu i ja im to od srca želim.

Kiel je boravio tri dana u Slavoniji. Prenoćili su u Osijeku, trenirali su u Zrinjevcu, a tek su poslije ručka krenuli u Zagreb, odakle su se zaputili u Muenchen. Već u petak igraju utakmicu s Erlangenom.

- Kad sam već došao ovamo, pokušao sam uživati svaku minutu, ali bilo je jako malo vremena. Evo, došla mi je i obitelj, ali i za njih sam imao malo vremena. Putovali smo cijeli dan, došli smo kasno navečer, pa treninzi, odmor, priprema za utakmicu, transfer u Našice.

U sljedeći utorak Kiel će uzvratiti NEXE-u gostoprimstvo.

- Domaći teren sada će biti naša još veća prednost. Naš klub je gladan pobjeda i kad igraš u takvom klubu, svaku utakmicu moraš ići na pobjedu. U utorak očekujem više gledatelja negoli ih je bilo primjerice protiv Španjolaca, kada je došlo 4000 gledetelja. Ima dosta naših ljudi, posebice Slavonaca tamo, pa im je ovo prilika doći vidjeti jedan hrvatski klub - zaključio je Duvnjak, kojeg su ponovno okružili lovci na selfije i autograme.

- Evo, samo da pozdravim obitelj pa ću se vratiti.

I vratio se. Nadamo se jednoga dana i u hrvatski klupski rukomet.