RUKOMETZAGREB - OSIJEKFOTO: RK ZAGREB
RK ZAGREB
24.10.2024., 15:40
HRVATSKI PRVAK U ZRINJEVCU

Za Osječane najlakši susret, nekada se tražila karta više

Rukometaši Osijeka novu sezonu Paket24 Premijer lige otvorili su gostovanjem i očekivanim porazom kod prvaka Zagreba u Kutiji šibica, a već ovog petka uzvratit će gostoprimstvo.

Višestruki i svih ovih godina jedini hrvatski rukometni prvak sutra (petak) od 17.30 gostovat će u Zrinjevcu. Nekada se za gostovanje Zagreba u Osijeku doslovce tražila karta više. Zrinjevac je bio krcat, a kada je izgrađena tada nova dvorana Gradski vrt, zbog Zagreba se znalo seliti u veliku dvoranu. Nadamo se kako će se ta vremena vratiti, da će hrvatski klupski rukomet imati svoju još veću publiku negoli je ima trenutno. Osječani se ne mogu požaliti kako nemaju potporu, koja se posebno vidjela prošle sezone, kada su igrali presudne utakmice za ostanak u Premijer ligi. Zaslužuju momci koje s klupe vodi Frano Veraja potporu, uostalom, prema osobnom sudu, igraju i ove sezone lijep rukomet, a brojni su i mladi igrači koji su stigli na scenu i ističu se iz utakmice u utakmicu. To su razlozi zbog kojih treba doći podržati rukometaše Osijeka, no i Zagreb ima još uvijek svoju privlačnu moć. Sudionici su Lige prvaka, i to ne statičari. Niz je u momčadi hrvatskih reprezentativaca poput vratara Mateja Mandića, Luke Lovre Klarice, Filipa Glavaša ili Zvonimira Srne. Tu je i legendarni ministar obrane Jakov Gojun ili prava rukometna institucija Timur Dibirov. Treneru Andriji Nikoliću ove sezone pomoćnik je legendarni Ivan Čupič, pa će to biti svojevrsni obračun iz doline Neretve. Trener Zagreba Nikolić je iz Opuzena, igrao je i u Metkoviću, odakle su i Čupić, ali i trener Osijeka Veraja. Čupić je godinu dana stariji od Veraje, bili su suigrači u Metkoviću, a zajedno su bili i u mlađim uzrasnim reprezentativnim selekcijama. Nema dvojbe tko ima puno jače argumente i večeras. Svjestan je toga Metkovčanin na klupi Osijeka.

- Pred nama je najlakša utakmica. Nadamo se da ćemo odigrati što bolju utakmicu i koliko-toliko parirati kvalitetnijem protivniku. Plan je odmoriti neke igrače, a pružiti priliku našoj mladosti da osjeti kako je to igrati protiv seniorskih reprezentativaca. Nadamo se i da će nas gledatelji podržati u što većem broju te da će biti prava rukometna fešta na Zrinjevcu - poručio je trener Osijeka, u čijim redovima igra igrač koji je nosio dres Zagreba.

I to na kakav način. Marko Matić sa Zagrebom je osvojio trostruku krunu. Uz prvenstvo i kup, proslavio je i jedino Zagrebovo osvajanje ugasle regionalne SEHA lige.

- Bilo je to jako dobro razdoblje u mojoj karijeri. Ovaj Zagreb, slično kao i prethodne momčadi, ima praktički dvije ekipe, jednu za Europu, a drugu za hrvatsko prvenstvo, pa mislim da to dovoljno govori kakvu kvalitetu i širinu imaju. Vjerujem da ovu utakmicu možemo iskoristiti kao dobru pripremu za buduće susrete te bez ikakvog pritiska i opterećenja istrčati na parket i boriti se od prve do posljednje minute. Pitanje je u kakvom ćemo sastavu biti i mi i oni, ali mislim da ova utakmica dolazi u pravom trenutku i da moramo maksimalno izvući iz nje. Koliko sam primijetio, posjećenost nam je iz utakmice u utakmicu sve veća, pa još jednom pozivam gledatelje da nas dođu podržati i pogledati jedan dobar rukomet - poručio je nekadašnji igrač Zagreba, a danas najiskusniji igrač Osijeka.

   
      Standings provided by Sofascore