FACEBOOK
24.10.2024., 15:45
OSJEČANKE U POBJEDNIČKOM RITMU

Šest bodova donijelo je sigurnost, nakon stanke ogledi s najboljim dvojcem

Da za pet dana ne treba odraditi zaostalu utakmicu iz 2. kola Prve hrvatske lige (30. na Zrinjevac stiže nedodirljiva Podravka Vegeta), rukometašice Osijek imale bi savršeno odrađeni mjesec. Nakon dva uvodna prvenstvena poraza u rujnu ekipa Zdenka Kordija zaredala je u listopadu pobjedama. Tri prvenstvene vratile su mir, donijele samopouzdanje, a nakon šest osvojenih bodova sve se još zapečatilo pobjedom u polufinalu Kupa Regije Istok (u finalu čeka Brod, koji je kao gost slavio u Cerni 35:36). Taj izlet u Vinkovce nije bio nužan, ali se morao odraditi. Konačan rezultat (46:13) govori da tih 60 minuta nije poslužilo svrsi, te da ogled s motiviranim i nabrijanim domaćinom nije bio ni malo jači trening. Jedino dobro je što su sve igračice iz zapisnika dobile dobru minutažu.

- Bio je neki plan da glavne snage ne igraju previše, razlika u kvaliteti ipak je očita. Osim da sve igraju, bilo je važno da se nitko ne oziljedi. Nažalost, Frančić je pri jednom nezgodnom padu na ruku osjetila bol u zglobu, nadam se da nije ništa ozbiljno i da će konkurirati za nadolazeće oglede - kaže Kordi, koji je svjestan da bi gubitak najefikasnije igračice bio veliki hendikep uoči četiri dvoboja koja će se još odigrati do prvenstvene stanke, koja počinje 17. studenoga.

Nakon što se odradi dvoboj s prvakinjama u srijedu, Osječanke idu na dva uzastopna ligaška gostovanja, u Zagreb kod Lokomotive i u Dugo Selo. Posljednju utakmicu u ovoj godini igrat će 16. studenoga na Zrinjevcu protiv Bjelovara.

- Prvo nas čekaju utakmice protiv našeg udarnog dvojca, gdje smo svjesni naše uloge, ali to ne znači da se ne želimo predstaviti u dobrom izdaju. Protiv Podravke i Lokomotive nema imperativa, to možemo odigrati bez pritiska, koji smo uspjeli na vrijeme skinuti s naših pleća. Tri uzastopne pobjede pridonijele su tomu, tako da ovaj dio sezone, koji traje do sredine sljedećeg mjeseca, možemo igrati rasterećenije. To smo osigurali nakon što smo stvorili zalihu od šest bodova - kaže Kordi, koji se naravno ne odriče motiva i ambicija i u dva ogleda s ekipama koje su trenutno pri dnu elitnog poretka. Dugo Selo '55 još je bez boda, Bjelovar ima samo dva, ali trener Osijeka dovoljno je iskusan da zna kako će ti ogledi biti itekako zahtjevni za njegove igračice.

- Idemo redom, nećemo sada već razmišljati o utakmici u Dugom Selu ili domaćinstvu protiv Bjelovara. Nismo ni mi najbolje krenuli u sezonu, a potom smo zaredali pobjedama. Mene veseli i da smo podigli razinu naše igre, a ako takvu razinu održimo, vjerujem da možemo još podebljati bodovno saldo do prvenstvene stanke - priželjkuje Zdenko Kordi, trener rukometašica s Drave.

   
      Standings provided by Sofascore