RIJEKA,05.12.2009.SPORTDVORANA ZAMET RUKOMET ŽENE 11. KOLO 1. HRL ZAMET-UMAGNA FOTO ILUSTRACIJA RUKOMETNA LOPTA,MREŽA...SNIMIO SERGEJ DRECHSLER
SERGEJ DRECHSLER
22.10.2024., 22:51
KIEL SLAVIO U NAŠICAMA

Velikan protutnjao Slavonijom, mladi navijači nakon susreta opkolili Duvnjaka

Nije se dogodila nikakva senzacija u Našicama. Četverostruki nekadašnji prvak Europe i najtrofejniji njemački klub Kiel vodio je u susretu 3. kola E skupine Europske lige od početka susreta te zasluženo, ali i očekivano odnio bodove iz Našica. Na kraju je bilo 26-35 za uglednog Bundes ligaša koji i dalje ima maksimalni učinak. NEXE je na jednom osvojenom bodu.

Trener NEXE-a Krešo Ivanković odlučio je uz standardnog vratara Morena Cara u roster uvrstiti mladog 17-godišnjeh Antuna Šarića koji je ljetos u Našice stigao iz Rudara iz Ruda i NEXE bi mu trebao biti odskočna daska slično kao što je posljednjih godina bila Dominiku Kuzmanoviću, danas hrvatskom reprezentatitivcu i vrataru njemačkog Gummersbacha. Ove sezone Njemačka ima četiri predstavnika u Europskoj ligi, a jedan od njih je i najtrofejniji njemački klub Kiel, koji je u Slavoniju stigao u najjačem sastavu predvođen dvaput proglašen najboljim igračem svijeta našim Slavoncem Domagojem Duvnjakom koji je kao kapetan momčadi uoči utakmice poveo svoje suigrače na sredinu terena te je bučno pozdravljen od strane svojih Slavonaca koji su dvoranu Osnovne škole kralja Tomislava učinili u utorak navečer krcatom. Uostalom rukometni velikan kakav je Kiel to i zaslužuje. Uoči utakmice kapetan NEXE-a Krešimir Kozina uručio je i prigodni poklon svom nekadašnjem reprezentativnom kolegi Domagoju Duvnjaku koji je nakon 15 godina odigrao utakmicu u Našicama. Duvnjak je poveo svoju momčad i na početku susreta s brojem 4 na leđima kojeg su nosili stvarno velikani hrvatskog sporta Ivano Balić ili Dražen Petrović koji da je živ u utorak navečer bi proslavio 60. rođendan. Gosti su poveli 2-0, a prvi pogodak NEXE je postigao preko kapetana Kozine u 3. minuti za 2-1. Svoj prvi pogodak Đakovčanin u redovima Kiela zabio je u 6. minuti za gostujuće vodstvo 2-4. Prvu izrazitiju prednost gosti su imali u 14. minuti kada je Madsen istrčao kontru za četiri pogotka razlike za goste – 5-9. Odmah je reagirao trener NEXE-a Krešo Ivanković. Pozvao je time-out. Dojam je bio da se u završnicama akcija pred vratima Čeha Mrkve skrati ruka domaćim igračima. Madsen je bio strijelac nakon odbijanca i za vodstvo Kiela 5-10 u 16. minuti. Prebacio se NEXE na 5-1 obranu s Bakićem na prednjem. Uspjeli su domaći u 23. minuti smanjiti na tri pogotka zaostatka, ali već u 26. minuti Kiel ima najveću prednost na utakmici – 10-16. Dvije minute prije kraja prvog poluvremena NEX se ipak vraća na tri pogotka zaostatka, a nakon što su presjekli šut Duvnjaka Bakić je istrčao i pogodio praznu mrežu s obzirom na to da je NEXE tada imao igrača više. Uspjeli su se još jednom Gromovi obraniti, ali nisu uspjeli doći na minimalni zaostatak. Izgubili su loptu, a u kontri Duvnjak je zabio za 14-17 nakon prvog poluvremena.

NEXE 26 14

THW KIEL 35 17

NAŠICE – Dvorana Osnovne škole kralja Tomislava. Suci. Radojko Brkić i Andrei Jusufhodzic Austrija.

NEXE. Šarić 2+0, Car 6+0, Bakić 3, Grgić 1, Haseljić, Klimkow, Marguč, Manci-Mičević, Dolenec 4-1, Štrlek, Moslavac 4, A. Cenić 1, O. Cenić 1, Vučko 2, Lučin 7-1 i Kozina 3.

THW KIEL.Mrkva 10+2, Wolff, Duvnjak 4, Landin Jacobsen 2, Overby, Wiencek 4, Pabst, Dahmke 1, Zerbe 3, Madsen 4-1, Wallinius 4, Bilyk 7, Pekeler, Ellefsen a Skipagotu 6.

SEDMERCI. NEXE 4-2, THW Kiel 2-1, ISKLJUČENJA. NEXE 6 minuta Kozina 2+2, Vučko 2, THW Kiel 8 minuta Wallinius 2, Pabst 2, Pekeler 2, Wiencek 2.

Pad u nastavku

Lučin je postigao prvi pogodak u nastavku, ali je Lucas Zerbe, sin legendarnog njemačkog reprezentativca s dva pogotka vratio na četiri pogotka viška za Kiel. Izmijenile su se momčadi u nastavku. NEXE se spustio na 6-0, kod Kiela je na crtu ušao njemački reprezentativni pivot Wiencek, a na mjesto organizatora igre mlada nada europskog rukometa Ellefsen a Skipagotu inače reprezentativac Farskih Otoka. Upravo je on svojim pogotkom donio Kielu vodstvo 20-26 pa je opet reagirao trener NEXE-a Ivanković zatraživši time-out u 44. minuti. Faranin je radio dosta problema pa se ubrzo vratio Bakić u igru i obrana 5-1. Lako su i to probijali Nijemci probijanjem na crtu pa je Wiencek zabio za visokih 22-29 za Kiel. U 48. minuti na vrata je stao i Antun Šarić koji će sigurno upamtiti da je debi na vratima NEXE-a imao protiv Kiela. Prvu obranu 17-godišnji vratar imao je nakon šuta sjajnog austrijskog reprezentativca Bilyka koji je prije toga već postigao šest pogodaka. Ivanković je u 55. minuti zatražio drugi time-out. Kiel je tada imao vodstvo 24-33 pa je vjerujemo želja trenera NEXE-a bila barem što skuplje u završnici prodati kožu. Aleksandar Cenić je zabio u 56. minuti za NEXE nakon više od osam minuta posta. Nisu u tim završnicma ni imali sreće jer su Bakić, a potom i Štrlek ispogađali okvir suparničkih vrata. Ellefsen a Skipagotu postigao je svoj šesti pogodak za vodstvo Kiela od deset razlike – 25-35. Mlađi Cenić Ognjen zabio je za NEXE na ulasku u posljednju minutu susreta. Kozina je bio neoprezan, pogodio je u lice Walliniusa. Zaradio je isključenje, ali se i ispričao. Kiel više do kraja nije zabio. Za tjedan dana Kiel će uzvratiti gostoprimstvo NEXE-u. A nakon susreta mladi Našičani i Slavonci uletjeli su u teren. Doslovce su opkolili Domagoja Duvnjaka koji je imao strpljenja svima posvetiti koji trenutak. Slikali su se djeca i s ostalim igračima Kiela jer do jučer sve njih su mogli gledati samo na televiziji.