RK NEXE LISTOPAD 2024.FOTO: RK NEXEKOZINA
RK NEXE
22.10.2024., 06:30
UOČI GOSTOVANJA NIJEMACA

Kapetana NEXE-a: Moramo vjerovati kako ih možemo iznenaditi

Za neke rukometaše NEXE-a koji će se ovog utorka od 20.45 pokušati suprotstaviti Kielu dogodit će se do večeras nezamislivo. Njemačkog velikana i njegove igrače do sada su jedino gledali na televiziji, a sada će biti na suprotnoj strani ne samo našem Domagoju Duvnjaku nego i ostalim rukometnim velikanima koje šira javnost uspije upoznati tijekom siječnja za vrijeme velikih natjecanja, poput ponajboljeg svjetskog vratara Andreasa Wolffa, ostalih njemačkih reprezentativaca Dahmkea, Pekelera ili Wienceka, sjajnog austrijskog šutera Bilyka ili skandinavskog lobija na sjeveru Njemačke poput Danca Magnusa Landina Jacobsena ili Norvežanina Overbyja ili Reinkinda... Ima u današnjoj momčadi NEXE-a onih koji su se itekako upoznali na licu mjesta s kvalitetama igrača Kiela. Prije negoli se vratio u Našice devet godina u Bundes ligi proveo je Krešimir Kozina. Iz Našica je prvo otišao u austrijski Alpla Hard, nakon dvije sezone stigao u Flensburg, a potom je sezonu igrao u Fuchse Berlinu, a onda prije povratka u Našice i čak sedam godina u Goppingenu. Za sadašnjeg kapetana NEXE-a nema sumnje da je THW Kiel svjetski rukometni div.
- Najveći su i najtrofejniji njemački klub, a uz Barcelonu najveći rukometni klub na svijetu i ne sumnjamo kako će to biti rukometni spektakl u Našicama. Za igrače koji nisu igrali do sada protiv Kiela bit će ovo posebna utakmica, a vjerujem da će i publika doći u velikom broju.
Može li NEXE iznenaditi Kiel?
- Moramo vjerovati kako možemo pobijediti, i to čvrsto vjerovati. Ako tako bude, onda sam siguran kako možemo iznenaditi Kiel. U svakom slučaju veselimo se utakmici.
Kozinin imenjak na klupi NEXE-a Ivanković kao trener pokušava otkriti što je potrebno za senzaciju u Našicama. Dobra je stvar što po izjavama ne primjećujemo u redovima NEXE-a kako se namjeravaju unaprijed predati.
- Velika nam momčad stiže u Našice. Motivacija za ovakvu utakmicu nam ne treba i svi igrači koji budu u sastavu pružit će maksimum. Za senzaciju nam treba ponajprije jako dobra igra u obrani, jako dobra tranzicija bez tehničkih pogrešaka i kontrolirani i sustavni napad koji mora raditi svih 60 minuta. Svi dečki moraju biti fokusirani cijelu utakmicu. I, naravno, trebamo gromoglasnu podršku naših navijača, u što uopće ne sumnjam. Vjerujem da se možemo na kraju onda zajedno veseliti - poručio je trener NEXE-a. 

SESVETE IGRA U ČEŠKOJ

Rukometaši Sesveta, drugi hrvatski predstavnici u Europskoj ligi, u prva dva kola skupine G doživjeli su dva poraza. Prilika za prve bodove je večerašnje gostovanje kod češke Karvine, koja također u prva dva kola nije osvojila ni jedan bod, ali trenutno imaju puno bolju gol-razliku od Sesvećana. U prvom su kolu minimalno poraženi na gostovanju kod MOL Tatabanye 28-27, a domaći susret s Flensburgom završili su očekivanim porazom 31-41. Susret Karvina - Sesvete počinje u 18.45.