GOJKO MITIĆ
20.10.2024., 14:24
SLAVILE I U TREĆEM SUSRETU ZAREDOM

Kordijeve su bile strpljive, pa malo-pomalo slomile otpor nezgodnih gošći iz Zagreba

Zaredale su rukometašice Osijeka s prvoligaškim pobjedama. Izborena je treća u nizu ovog mjeseca, druga na Zrinjevcu, gdje je primarno trebalo potvrditi bodove osvojene u prošlom kolu u Rijeci.

Nakon uspješne mini serije, porasla su očekivanja, a i pritisak je postao nešto veći, no igračice Zdenka Kordija pokazale su da se i s njim mogu dosta dobro nositi. On se nije mogao prikriti u dvoboju 6. kola s Trešnjevkom, koja je dugo odolijevala naporima domaćina da prelomi utakmicu u svoju korist. Zagrepčanke su počele gubiti priključak od 40. minute (20:19), sve dotada uporno su disale za vrat Osječankama. Kada je nakon pet minuta na semaforu zasvijetlilo 3:0, izgledalo je da bi Trešnjevka mogla biti arhivirana bez većih problema. Gošće su ipak brzo uhvatile priključak, koje su održavale do odlaska na odmor. U nastavak se krenulo od nule (15:15), a bilo je jasno da Osijek mora pronaći defenzivno izdanje, koje ga je krasilo u dva prethodna dvoboja.

OSIJEK       33 (15)

TREŠNJEVKA       27 (15)

OSIJEK – SD Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Bedeković i Peić (oba Bjelovar). Delegat: Gladović (Virovitica)

OSIJEK: Borac (5+0), Ledenčan (6+0), Josipović 3, Hren 5 (1), Kruljac 2, Jozanović 5, Vrajić, Jelečević, Prcic, Strusa, Frančić 10 (5), Grgić 4, Vrdoljak, Pehar 2, Bulatović 2

TREŠNJEVKA: Dunđerović (8+0), Pudić (1+0), Havranek, Koprek 1, Bajkuša 2, Smiljanić 3, Petković 4, laco 1, Lukić, Zagorc, Nemčić 3, Bilandžić 4, Dičak 5, Renić 3, Zubac 1

SEDMERCI: Osijek 6 (6), Trešnjevka 0; ISKLJUČENJA: Osijek 10 minuta (Josipović, Frančić, Grgić, Bulatović, pom. trener Lovač), Trešnjevka 8 minuta (Havranek, Koprek, Laco, Renić)

- Znale smo da moramo podići obrambenu razinu, stoga smo agresivnije krenule u drugo poluvrijeme. Usto je nekoliko sjajnih obrana odmah na startu drugog dojela imala naša vratarka Ledenčan, posebno u trenutcima kada smo igrale s dvije igračice manje. Dobile smo i nekoliko prigoda iz kontranapada za lake i brze golove. Stekle smo ponovo zalihu od četiri pogotka i ostale čvrste do kraja - kaže Petra Frančić, koja je u ovoj i dvije prethodne pobjede dala napadački impuls, postala je pravi stroj za golove. Ponovo je imala dvoznamenkasti učinak (10), ali i ostale su imale svoje zapažene role. Po pet pogadaka zabile su Lea Hren i Mia Jozanović, a kada su gošće posljednji put pokušale uhvatiti priključak (pri 26:24 u 52. minuti), Rea Kruljac je svojim minijaturama obranu suparnica dvaput sjajno nadmudrila, te je imala i dvije asistencije na crtu. Osim s lijevog opasnost je stizala i s desnog krila (Leona Grgić), stoga je zagrebačka obrana bila na sto muka. Ona osječka je proradila na vrijeme, Iva Ledenčan dala je sjajnu injekciju sa šest obrana, od čega četiri zicera. Otupilo je to napadačku igru Trešnjevke, koja je u prvom dijelu djelovala upozoravajuće. Ali Osijek je to upozorenje shvatio i primirio na vrijeme, te je pobjednički niz nastavljen. U prvenstvu je sada stanka, ali u utorak se putuje u Vinkovce, na dvoboj polufinala Kupa Regije Istok. Dvoboj u OŠ “Bartol Kašić” počinje u 20 sati.

   
      Standings provided by Sofascore