RK NEXE
20.10.2024., 17:29
ČAKOVEC UOČI KIELA NAMUČIO NEXE

Ivanković: Putovanje nam ne može biti neki izgovor

Rukometaši NEXE-a u subotu su navečer ostvarili gostujuću pobjedu u Paket24 Premijer ligi premda je utakmica odigrana u njihovoj dvorani u Našicama. Dogovorom RK NEXE i RK Čakovec, s obzirom na to da našički klub u utorak očekuje utakmica Europske lige protiv njemačkog Kiela, a nakon napornog puta i povratka iz Španjolske, u subotu su u Našicama domaćini bili čakovečki rukometaši, pa će u sljedećem krugu u Čakovcu formalno domaćini biti našički Gromovi. Čini se da ritam odigravanja susreta utorak-subota ostavlja traga na našičkoj momčadi, a također je činjenica kako je NEXE još uvijek neuigrana momčad. Uglavnom, čakovečka momčad, koja se ove sezone vratila u Premijer ligu, u kojoj je trenutno najugodnije iznenađenje, pružila je itekako dobar otpor favoriziranom domaćinu. Početak utakmice pripao je Gromovima, koji su u prvih šest minuta postigli pet, a primili samo jedan pogodak. Vodio je NEXE i sa šest razlike u prvom poluvremenu, no prije samog odlaska na odmor Čakovec je smanjio domaće vodstvo na 18-13. U drugom poluvremenu mladi igrači Čakovca uspjeli su u nekoliko navrata smanjiti zaostatak na samo dva pogotka, pa je trener Krešo Ivanković u posljednjim minutama morao posegnuti za kapetanom Krešimirom Kozinom, kojega je namjeravao poštedjeti. Na kraju pobjeda NEXE-a od pet pogodaka (27:32).

Čakovec       27 (13)

NEXE       32 (18)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava. Suci: Igor Emanović, Zoran Mikić (Štivice)

ČAKOVEC: L. Baković 1, Hozjan 2, Friščić 4, Zadravec 2, Tkalčec, Marciuš (9 obrana), Vuković, Varošanec, Horvat (3+0), Levak 5, Tompić 1, Lukac 1, Ćuk 2, T. Baković 7, Goričanec 1, Malović 1

NEXE: Bakić 5, Grgić, Haseljić 4, Krajcar 1, Klimkow 3, Marguč 1, Car (7+1), Radovanović (7+0), Manci Mičević, Dolenec, Moslavac 5, A. Cenić 4, O. Cenić, Lučin 7 I Kozina 2

Sedmerci: Čakovec: 3/4; NEXE: 3/3. Isključenja: Čakovec: 4 minute (Hozjan 2, T. Baković 2); NEXE: 4 minute (Klimkow 2, Vučko 2)


- Nikako ne mogu biti zadovoljan. Bez obzira na utakmicu koju smo igrali u Španjolskoj i dug put natrag, to ne može biti izgovor. Igrači nisu bili glavama unutra, što je rezultiralo ovakvom predstavom. Morali smo na kraju uvesti i Krešu Kozinu, da to sliči nečemu, ali danas to nije bilo dobro - otvoreno je komentirao trener NEXE-a Krešo Ivanković.
Čakovec je apsolviran na nezadovoljavajući način. Slijedi spektakl. U utorak u Našice stiže četverostruki osvajač Lige prvaka i najtrofejnija njemačka momčad THW Kiel, na čelu s kapetanom hrvatske reprezentacije Domagojem Duvnjakom. Vodstvo, igrači i stručni stožer, u kojem je legendarni Čeh Filip Jicha, stižu u Slavoniju u ponedjeljak, a uoči utakmice prenoćit će u Osijeku.