AUTOCESTA RUKOMET SPAČVAFOTO: FACEBOOK
FACEBOOK
20.10.2024., 17:33
HEROJI S AUTOCESTE

Igrači Bjelin Spačve porezani po rukama dok su izvlačili vozača iz prevrnutog kamiona

Kamion je 10-ak kilometara lelujao po cesti, onda se prevrnuo. Igrači Stojanović i Pekić izvukli vozača

Pravoj drami svjedočili su rukometaši Bjelin Spačve, a poslije su postali i izravni sudionici događaja koji se zbio u subotu oko 14 sati na autocesti A3 kod Novske.

Alkohol ili...?

Rukometaši vinkovačkog premijerligaša krenuli su autobusom u Karlovac, gdje su u subotu navečer trebali odigrati susret redovitog kola. Do Karlovca su stigli, ali utakmica nije odigrana. Naime, ispred njihova autobusa dogodila se prometna nesreća u kojoj se prevrnuo kamion, koji je blokirao oba traka autoceste i zaustavni trak.

- Ispred nas je kamion odjednom počeo lelujati, i to od lijevog do zaustavnog traka. Događalo se to sigurno desetak kilometara, sve dok se nije prevrnuo. Izišli smo iz autobusa zajedno s ostalima koji su svjedočili tom događaju. Prva je na mjesto događaja stigla policija, potom vatrogasci, zatim i hitna pomoć, a dok nisu stigli ljudi koji su izišli iz svojih vozila, i naši dečki pokušavali su spasiti vozača. Pokušali su razbiti staklo, bilo ga je teško razbiti po sredini, pa su ga razbijali u kutovima. Uspjeli su kroz prozor izvući vozača iz kamiona, čovjek je bio u potpunom šoku i razrezan od krhotina stakla - pričao je Patrik Maroš i otkrio tko su bilil junaci u njihovim redovima.

autocesta spacva igrači spašavali čovjeka
FACEBOOK

- Ovi najstariji. Vratar Dražen Stojanović i Spasoje Pekić. I oni su bili porezani po rukama, krvarilo im je iz prstiju nakon što su razbili šajbu i izvukli čovjeka. Mi ostali krenuli smo također prema kamionu, kao i drugi ljudi. Bilo ih je već dosta, tako da nam je bilo rečeno da se ne treba stvarati nepotrebna gužva. Tako smo uglavnom sve to gledali sa strane - opisivao je Maroš.

Neki očevidci pričaju da im je dojam kako je vozač bio pod utjecajem alkohola. Naime, u njegovoj vozačkoj kabini prilično je zaudaralo na alkohol. No što je stvarni razlog krivudave vožnje i na kraju prevrtanja, utvrdit će policija.

Junaci dana

- Čovjek je, kad je izvučen, djelovao kao da je u potpunom šoku i trebalo mu je pružiti pomoć, ali valjda kada je popustio adrenalin, svi smo shvatili kako je dobro prošao. Osim što je bio porezan i sav krvav, poslije nam je izgledao kao da je, hvala Bogu, prošao bez težih posljedica.

Trajala je ta dramatična situacija otprilike dva i pol sata, koliko su se igrači i treneri Bjelin Spačve Vinkovci zadržali na mjestu događaja. Nastavili su put prema Karlovcu, ali se utakmica ipak nije odigrala.

- I njima u Karlovcu nije bilo jasno zašto ne dolazimo, a kada smo im javili što se dogodilo, dogovorili smo se da bismo, ako dođemo do 18 sati, znači, sat vremena prije planiranog početka utakmice, mogli odigrati utakmicu. Nažalost, nismo stigli, a kako je nakon nas bila već dogovorena odbojkaška utakmica, odlučeno je da se naša utakmica odgodi - pričao je Maroš.

Utakmica bi se između Karlovca i Bjelin Spačve Vinkovci trebala odigrati 30. listopada, a vinkovački rukometaši na jedan dan postali su tema u medijima i pravi junaci. Nažalost, ne zbog razloga koje bi oni poželjeli.