GOJKO MITIĆ
18.10.2024., 17:36
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Čakovec generalka za Kiel, Osijek u Trogiru

Između europskih obveza Našičani moraju odraditi domaću utakmicu protiv Čakovca. Vinkovčani po bodove u Karlovac

U obje skupine Paket24 Premijer lige za rukometaše predstojećeg vikenda na rasporedu je 7. kolo. Između dvije europske utakmice na domaćem terenu susret će odigrati momčad NEXE-a, a Bjelin Spačva Vinkovci i Osijek idu u goste.

Rukometaši NEXE-a vratili su se iz Španjolske s prvim bodom u Europskoj ligi. Čeka ih utakmica protiv vjerojatno najvećeg suparnika koji je ikada gostovao u Našicama - njemačkog Kiela. No prije utorka i dolaska Domagoja Duvnjaka i ostatka družine koju s klupe vodi legendarna češka "haubica" Filip Jicha, rukometaši NEXE-a moraju odraditi i obveze u domaćoj Premijer ligi. U goste danas od 19 sati u našičku dvoranu stiže momčad Čakovca, povratnik u elitu, ali i najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Čakovčani su trenutno u Ligi B na diobi drugog mjesta s Goricom. Vodeći je, naravno, NEXE koji želi zadržati maksimalni učinak u domaćem natjecanju ove sezone.

- Zasigurno su najugodnije iznenađenje u ovoj sezoni. Igraju vrlo kvalitetan rukomet, imaju pet pobjeda iz šest utakmica, od čega tri u gostima, i mi se za tu utakmicu najozbiljnije pripremamo. Ujedno će nam subotnja utakmica odlično poslužiti i kao priprema za ono što je pred nama u EHF Europskoj ligi, a to je gostovanje Kiela u Našicama. Svi su igrači zdravi i spremni, od prve ćemo se minute postaviti na pravi način i, nadam se, odigrati još jednu dobru utakmicu - poručio je trener NEXE-a Krešo Ivanković.

RK NEXE

Čakovčani su, između ostaloga, ove sezone u gostima svladali i Bjelin Spačvu Vinkovci, koja mora negdje nadokanditi taj kiks. Prilika je za prve gostujuće bodove, s obzirom na to da Karlovčani u prvih pet kola imaju ostvarenu samo jednu pobjedu.

- Moramo dati sve od sebe, pokušati doći do novih bodova, koji bi nas ostavili u igri za prva tri mjesta. Sigurno će to biti vrlo teška utakmica, u kojoj, ako želimo ostvariti pozitivan rezultat, moramo biti u fokusu svih 60 minuta. Ako tako bude, imamo se čemu nadati - poručio je Slaviša Ignjić, pomoćni trener RK Bjelin Spačve Vinkovci.

U Ligi A svoju priliku za prve gostujuće bodove pokušat će iskoristiti i rukometaši Osijeka. Također danas (subota) od 19 sati igraju svoj susret u Trogiru. Domaća momčad u prvih je šest kola ostvarila točno polovičan učinak. Ima šest bodova, po tri pobjede i poraza, koliko ih imaju i Osječani, koji su sigurno dodatno osokoljeni nakon što su prošle nedjelje svladali u Zrinjevcu riječki Zamet nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu. Prošle sezone Osječani su ostali neporaženi u Trogiru. Osvojili su bod premda nisu bili daleko ni od drugoga. Vjerujemo kako ne bi imali ništa protiv sličnog učinka ni danas premda ne skrivaju ni veće ambicije.

- Neće to biti nimalo lako gostovanje. Trogir je u naletu, a nakon pobjede u Poreču trenutno je najizgledniji kandidat za treće mjesto. Sigurno da su favoriti u "svom dvorištu", no prošle smo ih sezone nadigrali u obje utakmice, pa vjerujem da ćemo i ovaj put imati što pokazati. Naravno da bismo si pobjedom otvorili šanse za najveće ciljeve, ali neće biti lagano. Rukometaši Trogira izvrsno igraju 7-6, možda i najbolje u ligi, te na to moramo posebno pripaziti. Odlično su vođeni i dobro taktički pripremljeni. Na nama je da damo sve od sebe i pokušamo osigurati pozitivan rezultat - poručio je Frano Veraja, trener Osijeka.

Inače, predstojećim kolom zaključit će se prvi krug prvenstva u obje Lige Paket24 Premijer lige. Naknadno će se odigrati tek utakmice koje su odgođene zbog nastupa hrvatskih klubova u europskim natjecanjima.

   
      Standings provided by Sofascore