GOJKO MITIĆ
18.10.2024., 17:37
PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Bodove iz Rijeke treba potvrditi u Zrinjevcu

Nakon dva rujanska poraza rukometašice Osijeka počele su hvatati i pobjednički prvoligaški ritam. Prošlog mjeseca, nakon tri odigrana kola, bile su na začelju, s utakmicom manje i opterećene zdravstvenim problemima. Sve to utjecalo je na izdanja na parketu, koja su pak u listopadu dignuta na višu razinu.

Dobra razdoblja u igri su češća, a ne kao što je to bilo na gostovanjima u Pločama i Varaždinu, kada se rezultatski priključak držao prvo poluvrijeme ili nešto duže od toga. Očito je trebalo malo vremena i strpljenja da se sve kockice poslože, a sudeći po dvije uzastopne pobjede, to se sada i dogodilo. Naravno, prostora za napredak ima, a iako su iza rukometašica s Drave dva uspješna rezultatska tjedna, nema slavlja i opuštanja.

- Nismo tugovali i paničarili nakon dva uvodna poraza, nećemo sada ni poletjeti nakon osvojenih prvih bodova. Znali smo da je domaćinstvo protiv Zeline idealna prigoda za prvo slavlje. Kompletirali smo se uoči tog dvoboja, pokazali pravi pristup i stigli do uvjerljive pobjede, koja je skinula određeni pritisak, ali je dala i dodatno samopouzdanje ekipi - kaže Kordi, koji nije morao potom dugo čekati i na prvi gostujući trijumf.

On je izboren na terenu gdje je prošle sezone doživljen rezultatski debakl. Prije 11 mjeseci Osijek je kod Zameta poražen s 15 razlike. Čak 35 lopti završilo je tada u gostujućoj mreži, koja se ovaj put tresla daleko rjeđe. Tek 19 pogodaka zabile su Riječanke, koje nisu imale rješenja za obrambeni zid, a, s druge strane, sama Petra Frančić zabila je 14 od 22 osječka gola.

- Osim uvodnih desetak minuta, bili smo u konstantnom vodstvu. Bilo je poslije nešto kriznih situacija, ali nismo ni jednog trenutka ispustili kontrolu. Obrana je odradila sjajan posao u posljednje dvije utakmice, 18 i 19 primljenih pogodaka najbolja su potvrda. Radimo na tome već duže, moralo je to napokon i izići na vidjelo - smatra trener Osijeka, koji ima prigodu nastaviti uspješnu seriju.

U subotu na Zrinjevac (u 17 sati) stiže susjed na ljestvici, zagrebačka Trešnjevka, koja je u pet dvoboja ostvarila dvije pobjede. Jedna je bila gostujuća (Dugo Selo), ali Osječanke vjeruju da će drugu tražiti negdje drugdje, a ne u gradu na Dravi.

- Od ove sezone su u eliti, imaju dobar miks iskustva i mladosti. Dosta igračica prošlo je školu Lokomotive i nekih drugih klubova. Respektiramo svakog protivnika, ali imamo naše ideje i ciljeve. Dobar pristup je polazna točka prema njihovu ostvarivanju. U dobrom smo ritmu, trebamo tako i nastaviti - priželjkuje trener Zdenko Kordi.

Ostali parovi 6. kola: Zrinski - Zelina, Split 2010 - Koka, Rudar - Dalmatinka, Dugo Selo '55 - Lokomotiva i Bjelovar - Zamet. Ranije odigrano: Sinj - Podravka Vegeta 23:41.

   
      Standings provided by Sofascore