RK NEXE - RK BJELIN SPAČVA VINKOVCIRUJAN 2014FOTO: RK NEXE

RK NEXE - RK BJELIN SPAČVA VINKOVCI

RK NEXE
13.10.2024., 18:11
NOVI BODOVI ZA BJELIN SPAČVU VINKOVCE

Vinkovčani do bodova nakon preokreta u nastavku susreta

Dugo su rukometaši Bjelin-Spačve u susretu 6. kola B skupine Paket24 Premijer lige na domaćem terenu, dvorani OŠ Bartola Kašića, lomili otpor zagrebačke Dubrave i na kraju su ga slomili te slavili 31:29 (13:16). Vinkovčani su upisali treću prvenstvenu pobjedu i na konto stavili dva nova boda, a zagrebački sastav ostavili na nuli. Dubrava je još bez bodova ove sezone.
Mislilo se da će Bjelin-Spačva lako do bodova protiv Dubrave, koja je ove sezone neuvjerljiva i slaba. No vinkovačka momčad pobjedu je osigurala tek u nastavku susreta, i to preokretom. Zagrepčani su bolje otvorili utakmicu, krenuli su s 0:2, a u 14. minuti već imali plus četiri (5:9). Domaća obrana teško je izlazila na kraj s rastrčanim i borbenim gostima i morala je do kraja poluvremena juriti zaostatak. Na odmor se otišlo s tri pogotka viška za Dubravu (13:16) i bilo je jasno da će domaćini u drugom poluvremenu nešto morati mijenjati, jer u prvih 30 minuta nikako nisu mogli zaustaviti goste s istoka Zagreba.
I doista u drugom poluvremenu preokret. Vinkovčani su bolje ušli u nastavak, vrlo brzo vratili utakmicu u potpuni egal, u 36. minuti bilo je izjednačeno - 18:18. No Dubrava se nije predavala, igralo se gol za gol, susret je bio potpuno ravnopravan do posljednjih desetak minuta i rezultata 25:25. I onda gosti upadaju u "crnu rupu", punih osam minuta nisu zabili pogodak, Bjelin Spačva je u tom razdoblju došla do odlučujuće prednosti serijom od šest pogodaka i tako si osigurala nove bodove. Dubrava je u posljednje dvije minute imala niz od četiri pogotka, ali na taj način je samo ublažila poraz. Po šest pogodaka za domaće postigli su Kuštraj Ninaj i Filip Mažurana, Tin Kuže je dodao pet, Patrik Maroš četiri. Dubrava je na vratima imala raspoloženog Tomislava Sladoljeva, koji je skupio 14 obrana, ali i najefikasijeg igrača utakmice Ivana Barbića, koji je zabio deset pogodaka. No ostatak momčadi ih nije pratio, pa su Zagrepčani Bosut napustili poraženi.
U 7. prvenstvenom kolu Bjelin-Spačva gostuje kod Karlovca, utakmica je na rasporedu 19. listopada.