GOJKO MITIĆ
11.10.2024., 19:47
PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Traži se konkurentno gostujuće izdanje

Pred rukometašicama s Drave novo je prvoligaško gostovanje, već treće ove sezone. U sklopu 5. kola Osijek ide u Rijeku, gdje ga u subotu od 17 sati čeka Zamet u svom istoimenom centru. Težak ispit, na koji sastav Zdenka Kordija ipak odlazi u boljem raspoloženju. Za ono je zaslužna pobjeda od prije tjedan dana, Osječanke su na svom Zrinjevcu odigrale jednu dobru partiju, a to su naplatile i visokom pobjedom protiv Zeline (31:18).

Bilo je važno staviti prve bodove na konto. Iščekivali smo mjesec dana prvu domaću utakmicu sezone, koju smo odradili na željeni način. Dobro smo se pripremili za Zelinu, koju nismo podcijenili jer je nova u elitnom razredu. Odmah je malo lakše kada probiješ led i ostvariš prvu pobjedu, ali nema slavlja, jer slijedi već novo iskušenje, kaže trener Kordi, koji je prošlog vikenda na raspolaganju napokon imao i kompletan kadar.

Osjetilo se to odmah i u izdanju njegove ekipe, koja će morati nastaviti u istom stilu, ako želi biti konkurentnija u gostima, i to protiv sastava koji gravitiraju gornjem dijelu poretka. Zamet je trenutno na četvrtom mjestu, nakon tri pobjede u nizu doživio je prvi poraz, u Zagrebu od Lokomotive. Prošle sezone Osječanke su u Rijeci doživjele težak poraz (35:20), ali su proljetos kod kuće uzvratile gotovo istom mjerom (31:18). Vidjet ćemo kako će biti u subotu, kada se još igraju uitakmice Trešnjevka – Lokomotiva, Koka – Zrinski i Rudar – Dugo Selo '55. Dalmatinka i Sinj svoje će odraditi 30. listopada, a već su odigrane prve dvije utakmice 5. kola: Zelina – Bjelovar 27:29 i Podravka Vegeta – Split 2010 36:25.