Minimalan poraz Gromova na otvaranju grupne faze EHF Europske ligeRK NEXE – RK Vojvodina 35:36 (19:19)FOTO: RK NEXE
RK NEXE
11.10.2024., 21:08
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

NEXE prema Španjolskoj, Osijek i Spačva se vraćaju na pobjednički kolosijek

Nakon poraza u Poreču i Velikoj Gorici rukometaši Osijeka i Bjelin-Spačve Vinkovci ovog se vikenda planiraju u domaćim utakmicama vratiti na pobjednički kolosijek.

U 6. kolu Lige A Paket24 Premijer lige Osječani u svom sada već uobičajenom nedjeljnom terminu od 18 sati dočekuju momčad riječkog Zameta, nekada ugledni hrvatski rukometni klub, koji je čak i napustio elitni rang, a ove se sezone vratio u Premijer ligu. Nakon pet odigranih kola Riječani su u skupini od pet momčadi koje imaju po četiri boda. U tom društvu su i Osječani, koji protiv Zameta planiraju i sačuvati stopostotan učinak na domaćem terenu od početka sezone.

- U svakoj domaćoj utakmici moramo biti pravi ako želimo doći do bodova. U Poreču smo imali jedno slabije izdanje i vjerujem kako će se stvari ponovno vratiti na svoje mjesto i da će bodovi u nedjelju ostati u Zrinjevcu. Zamet je vrlo korektno ušao u sezonu i u Osijeku nema što izgubiti, a nama je pobjeda čak i imperativ. Znamo dobro gdje su najkvalitetniji, odakle nam prijeti opasnost, dobro smo se pripremili, svi smo zasad zdravi i jedva čekamo početak utakmice - rekao nam je Frano Veraja, trener Osijeka.

Rukometaši NEXE-a će zbog europskih obveza svoj susret s Karlovcem odigrati tek u prosincu

U Ligi B ovaj vikend mirovat će rukometaši NEXE-a, koji će svoj susret s Karlovcem odigrati tek u prosincu. Razlog odgode je daleko putovanje Našičana u Španjolsku, gdje ih već u utorak očekuje susret 2. kola Europske lige protiv Torrelavege. Važan je to susret za NEXE nakon poraza u prvom kolu od Vojvodine u Našicama. Prošli tjedan poraz su kao što smo u uvodu naglasili doživjeli i rukometaši Bjelin-Spačve. Vinkovčani su gostovali u Velikoj Gorici, a danas od 19 sati u dvorani Osnovne škole Bartola Kašića od 19 sati očekuje ih susret sa zagrebačkom Dubravom, koja u pet kola nije još osvojila ni jedan bod. U Vinkovcima vjeruju kako će na nuli ostati i nakon šestog kola premda je njima puno važnije povećati svoj konto. Trenutno su na četiri boda. Drugoplasirana Gorica i Čakovec, momčadi koje su uz NEXE nanijele poraze Vinkovčanima ove sezone, bježe četiri boda.

- Nakon teškog gostovanja u Gorici protiv Dubrave moramo se vratiti na pobjedničke staze. Dobro treniramo i kvalitetno se pripremamo za naše protivnike. Vjerujem da će gosti dati sve od sebe kako bi došli do prvih bodova, no ako ostanemo smireni i nametnemo svoj tempo, bodovi bi trebali ostati kod kuće - najavio je utakmicu Danijel Hideg, igrač RK Bjelin Spačva Vinkovci.