Miha Kavčič (Nexe) i Ognjena Cenića (Vojvodina)

Miha Kavčič (Nexe) i Ognjena Cenića (Vojvodina)

RK NEXE
9.10.2024., 15:27
VRATIO SE U NAŠICE I U NOVI SAD OTIŠAO ZADOVOLJAN

Kiel je favorit, a ostale tri ekipe u skupini do kraja će se boriti za drugi krug

Najavili smo susret NEXE-a i Vojvodine kroz poglede dvojice Lučina, koji igraju na suprotnim stranama. NEXE-ova Tina Lučina i njegova godinu dana mlađeg brata, vratara Vojvodine Frana Lučina.

Do nekog velikog bratskog obračuna nije došlo. Cijelu utakmicu na vratima gostiju stajao je Andrej Trnavac, pa su se braća zapravo oči u oči našla samo jednom. Prilikom izvođenja sedmerca, kada je uspješniji bio stariji brat Tin. Premda nije igrao, na kraju je puno više razloga za zadovoljstvo imao mlađi brat. Kao uostalom i svi igrači Vojvodine među kojima su i dvojica koja su prije igrala u redovima NEXE-a. Fran Mileta svojim je posljednjim pogotkom za goste praktički odlučio pobjednika u Našicama. Puno veću minutažu dobio je Miha Kavčič. Slovenski pivot, nekad na crti NEXE-a, a od ove sezone Vojvodine, postigao je pet pogodaka. Premda je u Našicama proveo samo jednu sezonu, veselio se ponovnom dolasku.

- Lijepo je vratiti se u Našice. Uvijek je ovdje na utakmicama odlična atmosfera, tako je bilo i večeras. Znali smo da nas čeka teška utakmica, koju smo s nestrpljenjem očekivali. I nama i NEXE-u bila je to prva u Europi, tako da ni mi ni oni nismo još znali gdje smo. Danas smo ipak mi ostvarili sretnu pobjedu. Bila je to teška utakmica i dobro je za nas završila. Uzeli smo dva velika boda, znamo dobro da to nije tako lako u Našicama. Ovdje su gubile i puno kvalitetnije ekipe. Da, vrlo je malo sastava koji su došli u Našice i pobjeđivali, tako da je ovo sigurno velika pobjeda - rekao je Kavčič nakon susreta.

I on je u presudnim trenucima dao svoj doprinos pobjedi Vojvodine. Dojam je kako su u napadu uvijek imali rješenja. Jedno od njih je i proigravanje za njega na crti.

- Da, poklopile su nam se neke stvari. Danas nama, neki drugi put će možda više prolaziti NEXE-u. Okrenulo se i prelomilo na našu stranu. To je tako u sportu.

Vojvodina je osvojila dva velika boda na startu. Koliko su oni važni već za plasman u drugi krug?

- Daleko je govoriti o plasmanu u drugi krug. Tek je počelo. Znamo kakva je grupa, od svih možeš još izgubiti, naravno, Kiel je tu favorit, njega će biti jako teško pobijediti, ali nas tri ostale momčadi borit ćemo se do kraja. Zbog toga razloga ovo je velika pobjeda.

Riječ-dvije o Vojvodini. Kako se snašao za kratko vrijeme?

- Zasad je super. Pripreme su iza nas, krenula je nova sezona, evo i pobijedili smo na startu Europske lige. Lijep grad i stvarno je sve super - zaključio je Miha Kavčič.

   
      Standings provided by Sofascore