epa11092576 Croatia's Tin Lucin (L) in action during the EHF Men's EURO 2024 Main round group 1 handball match between Hungary and Croatia in Cologne, Germany, 20 January 2024. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA
7.10.2024., 08:00
Susret NEXE-a i Vojvodine donosi bratski obračun

Poželjeli smo igrati jedan protiv drugoga

TIN LUČIN: Očekujem fajtersku utakmicu,
jer oni upravo tako igraju. Naš je cilj pobjeda

Rukometaši NEXE-a u utorak počinju svoj nastup u Europskoj ligi. U dvorani Osnovne škole kralja Tomislava od 20.45 gostuje srbijanski prvak Vojvodina.

Zanimljiv će to biti obračun, ne samo zbog toga što su se našički i novosadski klub često sastajali u vrijeme SEHA lige. Sudar će biti posebno zanimljiv i zbog toga što će se na suprotnim stranama naći dva brata. Od ove sezone boje NEXE-a brani hrvatski reprezentativac Tin Lučin, a njegov godinu dana mlađi brat Fran već treću sezonu stoji među vratnicama Vojvodine.

- Baš smo uoči ždrijeba obojica komentirala, kada smo vidjela da je to moguće, kako bi bilo baš zgodno i zanimljivo da nas spoje u istoj skupini. I, eto, svojevrsne želje su nam se ispunile, pa ćemo prvi put zaigrati jedan protiv drugoga. Igrali smo zajedno u Zametu, tako da smo trenirali zajedno, znali smo biti na treninzima na suprotnim stranama, da mu pucam na gol, ali, evo, prvi put će se dogoditi da igramo jedan protiv drugoga - pričao je 25-godišnji Lučin, godinu dana stariji brat.

Inače, Lučini imaju još jednoga brata, najmlađeg, Luku. Nije rukometaš, nego košarkaš. Trenira u lokalnom riječkom Kastvu.

- Ne znam stvarno za koga će navijati u obitelji. Vjerojatno će biti podijeljeni, da obojica odigramo dobru utakmicu, kakva će, vjerujem, i biti. Vojvodina je stvarno suparnik za respekt. Rastu i ulažu, dominiraju u srbijanskom prvenstvu, u Europi su prošle godine prošli prvi krug, a osvojili su i EHF kup, tako da se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi. Bit će borba. Očekujem baš pravu fajtersku utakmicu, jer oni upravo tako igraju, jako čvrsta obrana, a individualnu kvalitetu imaju. Naravno, imamo i mi kvalitetu. I jedni i drugi se žele što bolje predstaviti na startu Europske lige, a naravno da nam je cilj krenuti s pobjedom - kaže najstariji Lučin.

Ne otkriva ima li brat možda neke mane, zbog čega bi ga mogao rešetati.

- Ah, pa tko nema mane? Ali danas se stvarno malo toga može sakriti. Toliko je videosnimki, toliko se utakmice analiziraju da stvarno danas teško možeš nešto sakriti ili imati neko tajno oružje - kaže otvoreno.

Ovog ljeta stigao je u NEXE s još devet novih igrača. Nije lako posložiti potpuno novu momčad.

- Slažem se, stožeru nije bilo lako toliko novih igrača uigravati u sustav. Dobro je da je iza nas pet utakmica, koje smo odigrali u prvenstvu, i mislim kako iz utakmice u utakmicu djelujemo sve bolje i bolje.

Još jednom je podsjetio kako je uopće došao iz poljske Wisle, gdje je igrao Ligu prvaka, u NEXE.

- Nekoliko puta sam još prije pregovarao s NEXE-om. Mislim kako je ovo treći-četvrti put da smo imali kontakte. Ove godine očito se konačno sve pogodilo. Otvorila se ta prilika da ranije zaključim ugovor u Poljskoj, NEXE je izrazio želju za dolaskom, ja sam i prije o NEXE-u imao iznimno pozitivno mišljenje, tako da je i kod mene postojala želja i, evo, dogodilo se. I zasad stvarno mislim kako je to bio dobar potez. Za ovo kratko vrijeme mogu reći da sam donio dobru odluku - ističe.

“Legli" su mu i Našice i Slavonija.

- Slavonija još otprije. Upoznao sam mentalitet jer mi je cura iz Slavonije, iz Županje. Sviđa mi se i u Našicama. Inače volim te manje gradove - zaključio je Tin Lučin. n