Osijek, 17. 08. 2024, Sportska dvorana Zrinjevac, rukomet. Memorijal Saša Cesar Celje. Osijek - Moslavina, seniori.snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
7.10.2024., 10:09
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osječana u Poreču, Vinkovčani pali u Velikoj Gorici

Rukometaši Osijeka doživjeli su poraz u 5. kolu Paket24 Premijer lige – Lige A. Momčad Frane Veraje poražena je u Poreču od istoimenog domaćina - 29:22. Osijek je dobro počeo susret. I vodio je prvih desetak minuta. A onda su svoje nišanske sprave namjestili domaći i s dvije serije od tri i pet pogodaka u nizu otišli na velikih 12:6. Osječani uzvraćaju i uspijevaju prepoloviti taj zaostatak, no u posljednjim sekundama prvog poluvremena Nikola Ivanković donosi Poreču prednost od 14:10 nakon prvih 30 minuta. Još desetak minuta u nastavku tinjala je nada Osječana da mogu u potpunosti uhvatiti priključak. U jednom trenutku bili su na minus tri (17:14), ali više od toga nisu uspjeli. Domaćini su učvrstili obranu, njihov vratar Bruno Ćopić imao je 13 obrana, premda treba reći kako su i gostujući vratari bili na vrlo dobroj razini. Zajedno su sakupili 12 obrana. Lovro Frajhaut imao je sedam, a Dino Hećimović pet obrana. Što se napadačkog učinka tiče Porečanin Nikola Ivanković postigao je osam pogodaka, a toliko je imao i najbolji osječki strijelac Karlo Vašarević. Završilo je na kraju sedam pogodaka razlike viška na domaćoj strani (29:22). S tom pobjedom Poreč se priključio skupini momčadi s po četiri osvojena boda nakon pet kola. Na vodećem mjestu su Zagreb i Sesvete s po osam pogodaka, a onda slijede Rudar, Poreč, Osijek, Trogir i Zamet s po četiri boda.

U nedjelju su svoj susret 5. kola u Ligi B odigrali i rukometaši Bjelin-Spačve Vinkovci. Poraženi su u Velikoj Gorici 35:27. Gorici je ovo već četvrta pobjeda u pet susreta te su se izjednačili na diobi drugog mjesta s Čakovcem. Vodeći je NEXE, dok Bjelin-Spačva ima četiri boda. Početak nije baš naslućivao takav rasplet. Gosti su sjajno započeli derbi kola. U petoj minuti imali su 1:4. Pet minuta poslije došli su i do pet pogodaka viška (3:8) pa to još jedanput ponovili u 13. minuti (4:9). Krenuli su potom Goričani, uskoro su napravili seriju od 6:1 i stigli do izjednačenja (10:10). U 24. minuti pak došli su do prvog vodstva 13:12 i na kraju mirno priveli prvi dio. Na poluvremenu je rezultat bio 15:13. Vinkovčani su propustili priliku iskoristiti odličan dan Sandra Kolara koji je u prvih 30 minuta imao sedam obrana.

Velika borba vodila se i u drugom dijelu. Goričani su imali vodstvo, ali sve do posljednjih desetak minuta nisu se mogli opustiti jer razlike je bila tri ili četiri pogotka. Onoga trenutka kada su gosti stigli na minus dva (25:23), Goričani su pojačali i obranu, ali i preciznost u napadu, zabili četiri za redom i definitivno prelomili susret. Završilo je s osam razlike - 35:27. Jakov Dujić i Jakov Neralić u redovima pobjednika postigli su po sedam pogodaka koliko je postigao i Filip Mažurana najefikasniji kod Vinkovčana. Jedan manje postigao je Tin Kuže.