Treću godinu ugovora s novosadskom Vojvodinom, suparnikom NEXE-a u prvom kolu skupine E Europske lige, odrađuje vratar Fran Lučin, 24-godišnjak
RK Vojvodina
7.10.2024., 08:15
BRATSKI DVOBOJ

Ne volim od brata izgubiti ni u čemu

FRAN LUČIN: NEXE je uvijek izazov, a meni
je najveći motiv baš to što igram protiv Tina

Treću godinu ugovora s novosadskom Vojvodinom, suparnikom NEXE-a u prvom kolu skupine E Europske lige, odrađuje vratar Fran Lučin, 24-godišnjak, godinu dana mlađi brat lijevog vanjskog NEXE-a i hrvatske reprezentacije Tina Lučina.

Franu je Vojvodina četvrti klub u karijeri, nakon matičnog riječkog Zameta, Umaga i njemačkog drugoligaša Eisenacha, odakle je prije dvije godine stigao u Vojvodinu. Prepričao nam je kako je uopće došlo do toga da iz Njemačke stigne u Novi Sad.

- Moj menadžer me je nazvao i objasnio kako me Vojvodina želi te da je to ozbiljan projekt i da se gradi lijepa priča. Po svemu se dolazak u Vojvodinu za mene pokazao kao jako dobra opcija. Super sam prihvaćen, imamo super ekipu, ljudi u klubu su odlični i stvarno nemam ni jednu lošu riječ. U mojoj prvoj sezoni osvojili smo EHF kup, igramo Europsku ligu, u Srbiji smo godinama prvaci, premda će biti sve teže i teže. Partizan se ove godine dosta pojačao, situacija je vrlo slična onoj u Hrvatskoj, gdje NEXE želi godinama skinuti Zagreb - pričao je Fran Lučin.

Razgovarali smo dan nakon što se s momčadi vratio iz Leskovca, gdje je Vojvodina u petak svladala Dubočicu 38:29 u svojevrsnoj generalki uoči starta Europske lige i utakmice s NEXE-om. Fran poštuje NEXE i suparniku gura u ruke ulogu favorita, što, naravno, ne znači da njegova momčad nema svoje ambicije. Dapače.

- Prošle godine prošli smo prvi krug i za jedan gol ispali u drugom krugu za plasman među 12. Imamo želju i ambiciju proći skupinu, koja je jako teška i neugodna. O Kielu ne treba trošiti riječi, a španjolsku Torrelavegu nekako najmanje svi spominju, a radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi koja ima svoje ambicije. Uostalom, dolaze iz Španjolske, već to je dovoljno upozorenje. Što reći o NEXE-u. Za mene su po kvaliteti momčad u top 10 Europske lige i sigurno su favoriti, ali, naravno, kao što sam rekao, imamo svoje ambicije i ciljeve - ističe.

Treću godinu ugovora s novosadskom Vojvodinom, suparnikom NEXE-a u prvom kolu skupine E Europske lige, odrađuje vratar Fran Lučin, 24-godišnjak
RK Vojvodina

Malo o tom međusobnom obračunu braće Lučin. Koliko je stariji brat uopće utjecao na činjenicu da se počneš baviti rukometom?

- Godinu dana je stariji od mene, tako da smo otprilike u isto vrijeme počeli trenirati rukomet. Imali smo isto društvo, a znate kako to ide - kamo ode većina iz društva, tamo ideš i ti.

Vratar je, kaže, postao vrlo rano. Jedan je trening stao na gol, ispalo je dosta dobro i tako je ostao na vratima. Tko je onda u prednosti, brat koji puca ili brat koji brani?

- To vam je dvosjekli mač. Posebno što smo braća, pa se dobro poznamo. Nismo nikada igrali jedan protiv drugoga, ali sam pogledao "milijun" njegovih utakmica. Bit će to pravo nadmudrivanje, pa tko koga na kraju nadmudri.

Dojam je kako je Vojvodini i prijašnjih godina, kada ste igrali u SEHA ligi, NEXE uvijek bio velik motiv.

- NEXE je izrastao u velik klub, ali svaka utakmica, posebice u Europskoj ligi, svima je velik motiv. Znate što je meni najveći motiv? Baš to što igram protiv brata. Ne volim izgubiti od njega ni u čemu, a sigurno i on tako razmišlja - kaže nam Fran.

Pratio je NEXE i proteklih godina. Je li možda iz Novog Sada znao skoknuti do Slavonije?

- Da, znao sam obići Osijek i Vukovar kad bismo imali slobodni dan. Sad kada je brat u Našicama, sigurno ću pronaći i češće priliku doći u Slavoniju. I ja k njemu u Našice, a i on k meni u Novi Sad - zaključio je Fran Lučin.