GOJKO MITIĆ
6.10.2024., 17:21
MOTIVIRANE, RAZIGRANE I UVJERLJIVE

Osječanke stigle do prve pobjede

Rukometašice Osijeka mjesec su dana iščekivale svoju premijernu domaću prvoligašku utakmicu, a u njoj su ujedno tražile i prve bodove sezone. Strpljenje se isplatilo, u 4. kolu sastav (napokon kompletan) Zdenka Kordija potpuno je dominirao na svom Zrinjevcu protiv novakinja u elitnom razredu. Zelina se nije mogla nositi s raspoloženim domaćinom, koji je kvalitetno izdanje u 60 minuta začinio uvjerljivom pobjedom (31:18).

Samo su uvodne tri-četiri minuta možda mogle nekog zavarati o odnosu snaga na parketu. Gošće su imale dva minimalna vodstva, ali kada su Osječanke dostigle radnu temperaturu, stvari su se počele odvijati prema njihovim željama. Pri rezultatu 1:2 slijedila je serija u režiji Petre Frančić, koja je četirima uzastopnim pogodcima najavila da su ona i njezine suigračice iznimno motivirane da osvoje prve bodove. Očito im je trener jasno dao do znanja da nikakvo podcjenjivanje ne dolazi u obzir. Nije sporno tko je trenutno kvalitetniji od ove dvije ekipe, ali Kordi je u najavi rekao kako je u pripremi dvoboja najvažnije da njegove igračice odmah krenu u punoj brzini. To se i dogodilo. Do odmora se stekla prednost od pet pogodaka, pritisak je, ako je i postojao, nestao i Osječanke su dalje mogle igrati rasterećene.

Kako se utakmica bližila kraju, otpor Zeline sve je očitije kopnio, pa se tako u posljednjih deset minuta domaća mreža nije više ni jednom zatresla. Nakon tih 26:18, u 51. minuti, Osijek je zabio još pet pogodaka i tako iskoristio priliku malo i popraviti gol-razliku, koja je prije ovog dvoboja iznosila minus 16. Sada je samo minus tri.

- Nakon dva gostujuća poraza, napokon smo dočekale i prvo domaćinstvo. Ovo je za nas pravi početak sezone, odigrale smo odličnu utakmicu, pokazale da možemo. Stoga u sljedećim utakmicama ne smijemo pristati ni na što manje od ovoga. Posebno što se tiče igre u obrani, na kojoj i trener stalno inzistira. Nakon prve pobjede malo se lakše diše, nadam se da stiže vrijeme i za prvo slavlje u gostima - priželjkuje Ana Pehar.

Zelinu je, inače, počastila sa sedam pogodaka, tri više zabila je Frančić, što je samo jedan manje od kompletnog napadačkog učinka Zeline, koja je prva sa Zrinjevca otišla kući praznih ruku.

   
      Standings provided by Sofascore