Osijek, 29. 09. 2024., SD Zrinjevac, Osijek - Rudar, Paket 24, Premijer liga, Liga ASNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
4.10.2024., 15:41
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Spačva i Osijek pobjedama bi se kandidirali za Ligu za prvaka

Rukometaši NEXE-a u utorak susretom s novosadskom Vojvodinom počinju ovosezonski nastup u Europskoj ligi. Zbog toga su unaprijed odigrali utakmicu 5. kola Paket24 Premijer lige, u kojoj su na gostovanju kod zagrebačke Dubrave slavili 26:41. Svi ostali susreti u obje lige, A i B, igraju se ovoga vikenda. Dva su susreta na rasporedu u nedjelju, a u oba će igrati slavonski klubovi.

RUKOMETNI KLUB BJELIN SPAČVA VINKOVCI RUJAN 2024FOTO: RK NEXE
RK NEXE

U Ligi A rukometaši Osijeka u nedjelju od 17 sati gostuju u Poreču. Radi se o momčadi koja je prošle sezone igrala Ligu za prvaka i, štoviše, kroz nju izborila nastup u Europi, pa Porečani ove sezone predstavljaju Hrvatsku u EHF kupu, trećem po rangu europskom klupskom rukometnom natjecanju pod ingerencijom EHF-a. Osječani u prva četiri kola imaju po dvije pobjede i poraza. Obje pobjede ostvarili su na domaćem terenu, a oba su poraza očekivana, doživljena na gostujućim terenima kod favoriziranih Zagreba i Sesveta. Premda je Poreč favorit, ovo je sigurno najrealnija prilika za Osječane od početka sezone da uhvate bodove i s gostovanja. Tako otprilike razmišljaju i u osječkoj svlačionici.

- Nemamo pritisak, ali znamo da pobjedom u ovoj utakmici možemo jako puno dobiti. Poreč ove sezone igra europsko natjecanje, a svakako je favorit na svom parketu. S pobjedom bi nam sigurno porastao optimizam, te bismo s pravom onda istaknuli i kandidaturu za Ligu za prvaka. Treniramo odlično, zdravi smo, motivirani, pa u Poreč putujemo sa željom osvojiti dva velika boda, ali prije svega pružiti svoj maksimum - rekao je Frano Veraja, trener Osijeka.

   
      Standings provided by Sofascore    

Rukometaši vinkovačke Bjelin Spačve prošle su sezone igrali u Ligi za prvaka, a cilj im je to ostvariti i ove sezone. Start u prvenstvu malo su kompromitirali porazom na domaćem terenu protiv novaka u konkurenciji Čakovca i premda su stvari poslije pomalo došle na svoje mjesto, te izgubljene bodove trebaju sada negdje nadoknaditi. Nedjeljno gostovanje u Velikoj Gorici od 18 sati i nije baš idealno mjesto za popravne. Gorica se u prošlom, 4. kolu Lige B jako dobro predstavila u Našicama unatoč porazu od favorita NEXE-a, što joj je zasad jedan jedini u prva četiri kola. No s pobjedom bi Bjelin Spačva vratila svoj status izglednog kandidata za nastup u Ligi za prvaka.

- Gorica je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala odličnu igru te ne očekujemo ništa drugo nego da to ponovi i protiv nas. Čeka nas sigurno kvalitetna i zanimljiva utakmica, u kojoj nemamo što izgubiti, ali mnogo toga možemo dobiti. Tako da idemo ponoviti igru iz prethodna dva kola, pa neka bolji pobijedi - poručio je Slaviša Ignjić, pomoćni trener Bjelin Spačve Vinkovci.

   
      Standings provided by Sofascore