GOJKO MITIĆ
4.10.2024., 15:43
EKIPA OSIJEKA NAPOKON U ZRINJEVCU

Nikako ne podcijeniti novake u ligi, te uzeti prve bodove sezone

Bit će mjesec dana da je počela prvoligaška sezona rukometašica, a Osijek je napokon dočekao da odigra dvoboj pred svojim navijačima. Nije sastav Zdenka Kordija još uhvatio natjecateljski ritam, odrađena su tek tri kola, a Osječanke su dosada odradile dva gostovanja. Porazi se nisu izbjegli u Pločama i Varaždinu, ali i u tim dvobojima bilo je dijelova u kojima su Hren, Josipović, Frančić, Borac i suigračice imale svijetlih trenutaka. Nažalost, nije bilo kontinuiteta, nužnog da bi se ostvarilo nešto više.

- Protiv Dalmatinke dobro poluvrijeme, kod Koke je to vremenski bilo i malo duže, ali nismo imali pravih rješenja u završnici. Dva nezgodna gostovanja, između toga odgođena utakmica protiv Podravke, a sada smo napokon dočekali i prvi ogled na našem Zrinjevcu - kaže trener Kordi, koji je imao dva tjedna mira za pripremu važnog dvoboja, koji počinje u subotu od 18 sati.

- Imali smo u uvodnom dijelu sezone problema s koronom i ozljedama. Polako izlazimo iz toga, moguće je da domaću premijeru odradimo i s najboljim sastavom - nada se trener rukometašica s Drave, koje puno motiva dočekuju ogled s novim prvoligašem. Zelina je dosada izgubila sva tri dvoboja, najmanji zaostatak imala je na otvaranju kod kuće protiv Zameta (20:24), a u preostalim dvobojima minus je bio po 11 pogodaka (Trešnjevka, Lokomotiva).

- Riječ je o klubu koji je imao mogućnost i ranije zaigrati u Prvoj ligi, ali je očito odlučio pričekati da stekne sve potrebne uvjete za sudjelovanje. Kao novak, jasno da je nepoznanica. Bilo bi najgore za nas da ih olako shvatimo, ali sigurno je da podcjenjivanja neće i ne smije biti - jasan je trener Osijeka, koji nema namjeru propustiti prigodu da počne puniti i bodovni saldo.

- Oba sastava su trenutno na nuli, ali vjerujem da ćemo nakon ovog kola imati i prve bodove na našem kontu. Igramo kod kuće, dobro smo trenirali, kompletirali smo se, stoga imamo pravo na optimizam, ali, ponavljam, ne i na najmanje podcjenjivanje - naglašava Zdenko Kordi.

Osim na Zrinjevcu u sklopu 4. kola u subotu se igraju i susreti: Lokomotiva Zagreb – Zamet i Sinj – Rudar, a u nedjelju će na parket Dugo Selo '55 i Trešnjevka. Ranije su odigrani susreti Zrinski – Podravka Vegeta 24:38, Split 2010 – Dalmatinka 27:27 i Bjelovar – Koka 27:33.

   
      Standings provided by Sofascore