Mislav Grgić zaigrao je protiv Dubrave nakon što se oporavio od ozljede

Mislav Grgić zaigrao je protiv Dubrave nakon što se oporavio od ozljede

RK NEXE
3.10.2024., 17:17
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

NEXE-u sad slijedi ono zbog čega se momčad pripremala od samog početka ove sezone

“A sada spektakl", rekli bi u Top listi nadrealista nakon što su rukometaši NEXE-a u petom kolu Paket24 Premijer lige ostvarili pobjedu u zagrebačkoj Dubravi. Bilo je na kraju uvjerljivih 41:26 za gostujući sastav iz Našica, kojem je prvih pet kola poslužilo kao priprema za početak natjecanja u Europskoj ligi.

Približio se taj dan. Već u utorak u Našicama gostuje novosadska Vojvodina. Znači, gostovanje u zagrebačkoj Dubravi bila je posljednja utakmica prije početka onoga zbog čega uopće NEXE posljednjih godina dolazi u središte javnosti. Jer, objektivno, domaća liga bar u svojoj uvodnoj fazi malo koga zanima. Kako je Krešo Ivanković iskoristio susret protiv svoga bivšeg kluba? Sačuvao je neke sebi bitne igrače, pa su priliku dobili neki koji su manje igrali. Dobio je pri tome i širinu koja će mu trebati tijekom sezone. Treće zbog čega mu je pomogla utakmica je još malo vježbe obrane na sedam na šest napad. Nije to idealno funkcioniralo u prethodnom susretu protiv Gorice.
- Bio je cilj odmoriti neke igrače i sada smo pokazali kako imamo i širinu i kvalitetu. Dubrava je razvojni klub, sigurno će neke stvari morati stati na mjesto čim to kolega Šola naštima. Ne bojim se za njih. Što se nas tiče, okrećemo se novim izazovima. Imamo slatke brige uoči Vojvodine. Kreće Europa, i to je ono što smo očekivali i za što smo se spremali u uvodu sezone, a vjerujem kako tako misle i naši navijači. Ne sumnjam kako će u utorak dvorana biti puna i da ćemo imati sjajnu podršku, a mi ćemo im se odužiti dobrom igrom - poručio je trener NEXE-a, koji je protiv Dubrave prvi put od početka sezone imao na raspolaganju Mislava Grgića, lijevoga vanjskoga, pristigloga ovoga ljeta iz austrijskog prvaka Linza. Inače radi se o još jednom od brojnih Ljubušaka koji su nosili dres NEXE-a. Mislav je izbivao šest tjedana zbog ozljede koljena. Protiv Dubrave je postigao četiri pogotka, a jubilarni, 40. za NEXE na utakmici bio je definitivno i najljepši. Naciljao je i pogodio suprotni gornji kut, što je izazvalo i ovacije publike. Inače, u Dubravi vlada ta nekakva obiteljska atmosfera karakteristična za brojne hrvatske rukometne sredine.
- Nedavno sam se priključio ekipi u punim treninzima i sretan sam što sam dio ove ekipe. Kvaliteta više smo od Dubrave, i to smo dokazali. Sad je pun fokus na Europu. Imamo vremena za pripremu i vjerujem kako ćemo biti spremni za tu prvu utakmicu protiv Vojvodine - poručio je Grgić.
Inače, najbolji strijelac NEXE-a ponovno je bio Tin Lučin, koji je postigao šest pogodaka. Slijedi mu sada susret protiv momčadi na čijim vratima brani njegov rođeni brat Fran. Vjerujemo kako će mlađi Lučin biti na iskušenjima.