RK NEXE RUJAN 2024. RK NEXEFOTO: RK NEXE
RK NEXE
1.10.2024., 19:14
RUKOMETAŠI NEXE-a GOSTUJU KOD DUBRAVE

U metropoli imaju posljednji test uoči europskih izazova

Iza rukometaša NEXE-a četiri su odigrana kola u Paket24 Premijer ligi u kojima su ostvarili sve četiri pobjede. Sve je bliži i početak njihova novog nastupa u Europskoj ligi.

Podsjetimo NEXE je ove godine uvršten u vrlo kvalitetnu i izazovnu skupinu zajedno s njemačkim velikanom Kielom, španjolskom Bathco Torrelavegom i srpskim prvakom Vojvodinom. Upravo će s Novosađanima sljedeći utorak, 8. listopada, otvoriti svoj nastup u E skupini Europske lige. Kako bi dobili malo više vremena za pripremu za taj susret, Našičani će unaprijed odigrati susret 5. kola Paket24 Premijer lige - Lige B. NEXE sutra (srijeda) od 19.30 gostuje kod zagrebačke Dubrave, koju je još u ovo vrijeme prošle godine vodio današnji trener našičkog kluba Krešo Ivanković. Zanimljivo, to je već drugi trener u eri "europskog NEXE-a" koji je stigao u Našice s klupe Dubrave. Prije njega isti je put imao Hrvoje Horvat, koji je poslije postao izbornik Hrvatske, a danas je trener švicarskog Kadetten Schaffhausena. Danas na klupi Dubrave sjedi legendarni hrvatski vratar Vlado Šola.

- S utakmicom s Dubravom ulazimo u "ludi listopad", u kojemu nas očekuje čak osam utakmica – četiri domaće i četiri europske. Dubrava je klub u kojem sam proveo pet prekrasnih godina. Maksimalno ćemo ih respektirati kao i sve ostale naše protivnike, no naš je zadatak jasan. Idemo po još jednu pobjedu i siguran sam da će dečki ponovno ići sto posto ozbiljno i s maksimalnim zalaganjem. Ne podcjenjujući nikoga, želja nam je iskoristiti još jednu utakmicu u Premijer ligi za uigravanje i pripremu momčadi za prvi ispit u grupnoj fazi EHF Europske lige 8. listopada u Našicama protiv Vojvodine - rekao je trener NEXE-a i bivši trener Dubrave Krešo Ivanković.

Dubravaši ove sezone nisu baš krenuli dobro. U prve četiri utakmice doživjeli su sva četiri poraza. Istina, tri su utakmice odigrali u gostima, a bodove iz istočnog dijela Zagreba odnio je Karlovac. Bilo bi iznenađenje kada bi večeras bodovi ostali u toj zagrebačkoj četvrti, a ne krenuli zajedno s igračima NEXE-a još istočnije prema Našicama.

   
      Standings provided by Sofascore