Osijek, 29. 09. 2024., SD Zrinjevac, Osijek - Rudar, Paket 24, Premijer liga, Liga ASNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
30.9.2024., 16:58
DRUGA POBJEDA OSIJEKA

Matić: Znam da u Zrinjevcu nikom tko dođe neće biti lako

Pobjedama kod kuće grade se temelji za cijelu sezonu, ali trebalo bi nešto uzeti i sa strane

Slično kao i prošle sezone, rukometaši Osijeka prilično su lako na domaćem terenu svladali momčad Rudara iz samoborskih Ruda. U nedjelju je bilo 33:28, u susretu Paket24 Premijer lige koji je bio lišen bilo kakve neizvjesnosti.

Osječani su već do odmora imali osam pogodaka prednosti (19:11), pa je trener Frano Veraja mogao dobro raspodjeliti minutažu na sve igrače. Pomalo se kristalizira širina osječkog sastava. Odličan je to spoj mladosti i iskustva, u koji je iskustvo, ali i snagu, uz starosjedioce Tomislava Babića i Nedića, od ove sezone dodatno donio Marko Matić, internacionalac i nekadašnji hrvatski reprezentativac. Vidjelo se i protiv Rudara koliko je on važan za igru osječke momčadi i u obrani i u napadu. Njegov doprinos ne treba gledati samo kroz sedam postignutih pogodaka. Osijek trenutno ima igrača koji i ostatak momčadi čini boljima. Mladi igrači uz njega mogu samo napredovati.

- Sve je zasad dobro. Hvatamo i jedni i drugi još konce, privikavamo se jedni na druge, ali pomak se osjeti, napredujemo. I u fizičkom, ali i u taktičkom smislu. Imamo i određenu širinu i možemo s optimizmom gledati naprijed - pričao je Matić nakon susreta s Rudarom, u kojem je praktično sve riješeno u prvom poluvremenu.

- Od prve do posljednje minute kontrolirali smo rezultat. U drugom poluvremenu radile su se određene rotacije, što je u redu, jer dečki moraju osjetiti utakmicu i skupljati minutažu, a sigurno je važno i za našu momčad, jer, kao što se sada vidi, imamo i određenu širinu. Početak je sezone, još se ekipe uigravaju, ali ono što već sada mogu reći jest kako ovdje nikome neće biti lako igrati. I to govorim a da ikoga ne podcjenjujem ili ne respektiram. Trebamo jednostavno nastaviti domaćinski igrati, da nikome ne bude ovdje lako - pričao je Ljubušak iz redova Osijeka.

Pobjedama kod kuće grade se temelji za cijelu sezonu, a kad bi se počeli skupljati bodovi i u gostima, dobila bi osječka momčad i dodatnu vrijednost. Možda bi čak i ambicije porasle. Raspored na početku sezone, što se tiče gostovanja, nije im baš išao na ruku. Prvo Zagreb pa Sesvete, a sada gostovanje u Poreču. Sve tri momčadi ove sezone predstavljaju Hrvatsku u europskim natjecanjima. Zagreb u Ligi prvaka, Sesvete uz NEXE u Europskoj ligi, a Poreč u EHF kupu.

- Pokazat ćemo sigurno ambiciju osvajanja bodova i na gostujućim terenima. Imali smo u gostima puno kvalitetnije momčadi. Objektivno, takav je i Poreč, ali sigurno ćemo pokušati nešto već sada uzeti sa strane. Kao što smo rekli, domaći teren je prioritet, ali i u gostima sigurno možemo nešto osvojiti. Sezona je dugačka, bit će prilika.

Imao je Matić debi u osječkom dresu u prošlom domaćem susretu, s Metkovićem. Spomenuo je zato publiku.

- Čini mi se da je bilo sada i nešto više gledatelja negoli u tom prethodnom susretu. Znam, prve domaće utakmice u isto vrijeme igrali su i nogometaši Osijeka, pa kad se ti termini ne budu više poklapali, vjerujem kako će i broj publike na našim utakmicama samo rasti. A mi ćemo joj se odužiti borbom i dobrim partijama - poručio je Marko Matić.

   
      Standings provided by Sofascore