RK NEXE
30.9.2024., 17:00
NEXE I DALJE MAKSIMALAN

Gorica bila dobar test za Vojvodinu

Sigurni smo kako ni jedan rukometni trener na svijetu ne voli pobjeđivati u utakmici u kojoj bude postignuto 70 pogodaka. Upravo to se dogodilo u nedjelju u našičkoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava, gdje su rukometaši NEXE-a svladali Goricu sa 39:31, te nakon četvrtog kola Paket24 Premijer lige zadržali maksimalan učinak.

Nanijeli su prvi poraz momčadi Gorice, koja je pokazala i u Našicama zbog čega je u prva tri kola ostvarila sve tri pobjede. No bodovi su u džepu Našičana, ali, naravno, primiti 31 pogodak na utakmici nitko ne voli. Čak i ako pri tome postigneš 39 pogodaka. Treneri će uvijek istaknuti prevelik broj primljenih pogodaka. Trener NEXE-a Krešo Ivanković istaknut će prvo poluvrijeme kao ogledni primjer onoga što je valjalo i što, naravno, nije valjalo. Prvo poluvrijeme, naime, završilo je s prednosti NEXE-a 20:18. Bilo je i utakmica u kojima je postignuto toliko pogodaka tijekom 60 minuta. Čak i manje.

- U prvom poluvremenu igrali smo dobar napad, postigli smo 20 pogodaka, ali nam je problem bila njihova igra sedam na šest. Tu nam je nedostajalo strpljenja, a oni su postigli u tom dijelu 18 pogodaka, što je ipak previše. Na poluvremenu smo se dogovorili kako igrati, presudila je i duža klupa, bolja obrana, imali smo i podršku vratara - pričao je trener NEXE-a nakon susreta, dijeleći komplimente momčadi Gorice. Kvaliteta velikog broja suparničkih igrača dobro mu je poznat. Radi se većinom o igračima koji su prošli mlađe uzraste reprezentacije Hrvatske, s kojima je Krešo Ivanković gradio svoju trenersku karijeru. Kao i u zagrebačkoj Dubravi, iz koje je Ivanković zimus stigao u NEXE, tada kao pomoćnik Veselinu Vujoviću koji bi jednoga dana trebao naslijediti legendarnog igrača i trenera. Naslijedio ga je i puno prije od očekivanoga. Već krajem prošle sezone. Upravo u srijedu NEXE gostuje u zagrebačkoj Dubravi kod bivše Ivankovićeve momčadi, koju ove sezone s klupe vodi legendarni Vlado Šola. Bit će to ujedno i posljednja utakmica uoči starta NEXE-a u Europskoj ligi protiv novosadske Vojvodine. NEXE će dobiti šest dana za pripremu te utakmice. Znači, pripremno razdoblje završava u srijedu.

RK NEXE

- U ovoj fazi svaka nam je utakmica testna. Nakon svake želimo napredovati bez obzira na iskustvo i kvalitetu koju imamo. I ova utakmica nam je bila jako dobra priprema za ono što nas čeka za desetak dana - poručio je Ivanković, čiji igrači očito jedva čekaju start u Europskoj ligi.

   
      Standings provided by Sofascore