Osijek, 29. 09. 2024., SD Zrinjevac, Osijek - Rudar, Paket 24, Premijer liga, Liga ASNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
29.9.2024., 21:50
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE - LIGA A

Zrinjevac postaje teško osvojiva tvrđava

Rukometaši Osijeka ostvarili su drugu prvenstvenu pobjedu ujedno i drugu na domaćem terenu ove sezone. U nedjeljnom susretu 4. kola Paket24 Premijer lige – Lige A Osijek je u Zrinjevcu pobijedio Rudar 33:28. Osijek je dosta rano stigao do prednosti od tri pogotka i tako si stvorio mogućnost znatno mirnije igre s ponekom pogreškom. Na isteku prve četvrtine već je bilo 12:5 za domaće, a na kraju prvog poluvremena vodstvo Osječana iznosilo je 19:11. Osječanima je u prvom poluvremenu praktički sve polazilo za rukom. Odlična obrana uz raspoloženog Lovru Frajhauta, a treba istaknuti i drugog vratara Dinu Hećimovića koji je obranio tri sedmerca. Napad, ali i obranu Osijeka predvodio je Marko Matić koji potvrđuje ono što smo znali kako će biti veliko pojačanje i pomoć osječkoj momčadi, a posebice njegovim mladim igračima. Neke od njih vidjeli smo u drugom poluvremenu u kojem je ipak došlo do određenog pada u igri domaće momčadi, ali rezultat nikada nije bio ugrožen. Zanimljivo, u završnici susreta osječka krila činila su dvojica igrača imenom - Noa. Ljevokrilni Mandić zamijenio je Karla Vašarevića koji je postigao šest pogodaka uz stopostotan učinak, jedan manje od najboljeg osječkog strijelca Matića. Na desnom krilu u završnici zaigrao je Noa Kovačević. Obojica Noe postigli su po dva pogotka. Osječani će u sljedećem kolu gostovati u Poreču kod momčadi koja ove sezone igra Europski kup. 

OSIJEK 33 19

RUDAR 28 11

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina Zadar.

OSIJEK: Frajhaut 8+0, Hećimović 2+3, Babić 1, Zrno 3, Čičak 5, Matić 7, Čurić 4, Barišić, Kekez, Mandić 2, Vuković, Maganić, Vašarević 6-2, Bolanča, Kovačević 2 i Nedić 2.

RUDAR: Romić 1+0, Bartolić 9+0, Skenderović, Runtas 3-1, Glivetić 2, M. Štajnkler 5, Martinko, Kozolić, Gaća 5, Trčak 4, T. Štajnkler, Grgečić 3, M. Bartolić, Dujmović, G. Bartolić 4, Lopac i Gorički 1.

SEDMERCI-Osijek 2-2, Rudar 9-5. ISKLJUČENJA. Osijek 10 minuta, Rudar 6 minuta.