RK OSIJEK RUKOMET RUJAN 2024FOTO: RK OSIJEK
RK OSIJEK
27.9.2024., 14:20
PAKET24 PREMIJER LIGA

Slavonci otvoreno najavljuju - pobjede

Predstojećeg vikenda u Paket24 Premijer ligi za rukometaše na rasporedu je 4. kolo. U Ligi A rukometaši Osijeka u prva tri kola doživjeli su dva očekivana gostujuća poraza od favorizinanih Zagreba te Sesveta, protiv kojih su prošle nedjelje prikazali jako dobru igru. Jedinu pobjedu ostvarili su na domaćem terenu u 2. kolu protiv Metkovića, kada su slavili s 36:29, a nešto slično žele i u nedjelju, kada od 18 sati u Zrinjevcu gostuje Rudar.

- Nakon Metkovića radi se o još jednoj ekipi protiv koje smo prošle sezone igrali Ligu za ostanak i tada smo ih na domaćem terenu relativno lako pobijedili. Imamo razloga za optimizam nakon posljednje dvije dobre utakmice i mislim da smo favoriti. Sigurno je da smo uigraniji negoli na samom početku sezone i da možemo biti još samo bolji od onoga prikazanoga protiv Metkovića i Sesveta protiv kojih smo prikazali dobre dijelove igre - pričao je Frano Veraja, trener Osijeka, koji optimizam gradi i na dobrom zdravstvenom kartonu svoje momčadi.

U Ligi B NEXE je i dalje očekivano stopostotan, a Bjelin-Spačva ima dva poraza i jednu pobjedu. I dok je poraz od NEXE-a bio očekivan, svakako je kiks vinkovačke momčadi bio gubitak bodova na domaćem terenu od novog premijerligaša Čakovca. Zato više vinkovačka momčad nema pravo na kiks, a posebice se to odnosi na domaći teren. Upravo u subotu s početkom u 18 sati u goste im dolazi Varaždin 1930.

- To nam je druga domaća utakmica u nizu u kojoj moramo ponoviti pristup kao u prethodnoj protiv Moslavine. Aktivno radimo na otklanjanju pogrešaka i unaprjeđenju igre, tako da moramo ponoviti 60 minuta borbenosti, agresivnosti i koncentraciju te se nadamo najboljem - rekao je Slaviša Ignjić, pomoćni trener Bjelin Spačve.

Na domaćem terenu u nedjelju s početkom u 17 sati odigrat će susret i NEXE. U dvorani Osnovne škole kralja Tomislava dočekuju Goricu. Nema nikakve dvojbe tko je favorit u tom susretu.

- Nekoliko su igrača promijenili u odnosu prema prošloj sezoni, ali još uvijek žele igrati brz i atraktivan rukomet, pa nas očekuje prije svega trkački zahtjevna utakmica. Moramo biti oprezni na njihovu kontru i brzi centar, a u obrani pokušati biti kompaktni, natjerati ih na pogreške i sebi omogućiti što više lakih pogodaka - rekao je Borna Manci Mičević, desni vanjski NEXE-a i vrlo bitan igrač za našičku obranu.

   
      Standings provided by Sofascore