22.9.2024., 17:31
PORAŽENE U VARAŽDINU

Ponovio se scenarij sa starta, rukometašice Osijeka krenule dobro, a onda - kriza

Sličan je bio tijek dvoboja 3. kola Prve hrvatske lige rukometašica onom iz premijerne runde. Ekipa Osijeka se i s drugog gostovanja vratila praznih ruku, nakon što je utakmica bila u egalu 40-ak minuta, ponovo su Osječanke dopustile suparnicama da naprave seriju i ugaze put k pobjedi. Prije dva tjedna sastav Zdenka Kordija takav je scenarij priredio u Pločama, a slično je prikazao i u Varaždinu.
Početak dvoboja s Kokom bio je u grču, gotovo pet minuta nije bilo pogotka, a onda je Lea Hren probila led i zabila za gostujuće vodstvo. Igralo se potom gol za gol, u završnici prvog dijela domaće su prvi put imale plus dva, a na odmor se otišlo s rezultatom 13:12.

KOKA       28 (13)

OSIJEK       22 (12)

VARAŽDIN – Arena Varaždin. Gledatelja: 100. Suci: Feletar (Bjelovar) i Rendulić (Kutina)

KOKA: Golubić, Šopar (9+0), Galinec (7+0), Perić 3, Đelekovčan 1(1), Krajpl 3, Rogina 8(5), Strahija 4, Milošević 2, Mrazović, Jurina 7, Hegedić, Potočnik, Hirš, Selak, Mlakar

OSIJEK: Borac (7+1), Ledenčan 2, Brkić, Čivić, Josipović 2, Hren 4, Kruljac 1, Jozanović 3, Jelečević, Strusa, Frančić 4(3), Grhić 3, Vrdoljak, Pehar 5

SEDMERCI: Koka 8(6), Osijek 3(3); ISKLJUČENJA: Koka 10 minuta (Đelekovčan 2+2, Krajpl, Strahija, Jurina), Osijek 12 minuta (Hren, Jozanović, Frančić 2+2, Grhić, Vrdoljak)

U nastavku, kada je Frančić iz sedmerca dovela Osijek u vodstvo 14:15, sumnjamo kako je itko pomislio da će to biti i posljednja prednost slavonskog prvoligaša. Dogodilo se to u 36.minuti, a deset minuta poslije, semafor je pokazivao 20:15. Osječanke su ponovo ostale bez prave napadačke ideje, a Koka je to znala iskoristiti i odvesti utakmicu u željenom smjeru. Drugo gostovanje, drugi poraz, da je sve išlo prema rasporedu, Osijek bi imao i sva tri (domaća odgoda protiv Podravke), ali ne treba sada klonuti duhom. U sljedeća dva tjedna treba se pripremiti za dvoboj idućeg kola, kada, 5. listopada, na Zrinjevac stiže Zelina, koja je na istovjetnom učinku. Dobra prigoda za pomicanje s mrtve točke.