USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
20.9.2024., 17:55
PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

U Varaždinu se može i mora bolje od jednog poluvremena

Nisu rukometašice Osijeka u pravom natjecateljskom ritmu. Kako bi i bile kada su odradile tek jedan službeni ogled u novoj sezoni. U premijernom prvoligaškom kolu sastav Zdenka Kordija poražen je u gostima kod Dalmatinke, ekipa s Drave vratila se iz Ploča bez bodova i s minus deset (35:25), što je, s obzirom na tijek dvoboja, na kraju ispala ipak (pre)velika razlika.

Prije dva tjedna Osječanke su bile i više nego ravnopravne u prvom poluvremenu, koje je završilo u egalu i tijekom kojeg su imale četiri pogotka prednosti. No u drugih 30 minuta druga slika na parketu.

- Nikad poraz nije razlog za zadovoljstvo, ali sam zadovoljan kako smo odradili prvo poluvrijeme. Trebali smo na odmor otići u plusu, nismo, a drugi dio nismo odigrali na toj razini. Nismo se prilagodili nekim novim uvjetima na parketu, domaćin je to iskoristio i otišao do pobjede, koja je na kraju ispala uvjerljiva, iako tako nije izgledalo pola utakmice - kaže trener Kordi, koji je sada imao na raspolaganju dosta vremena da pripremi ekipu za sljedeći ispit. Zbog obveza Podravke u Ligi prvakinja, odgođeno je premijerno domaćinstvo u sklopu 2. kola (Koprivničanke stižu na Zrinjevac 30. listopada), a u nadolazećem, 3. kolu, ponovo se ide u goste. U subotu ŽRK Osijek pokušat će ostati konkurentan dulje od poluvremena na parketu varaždinske Arene, gdje ih od 17 sati čeka Koka.

- Odgoda iz prethodnog kola bila je očekivana, a nije nam ništa poremetila, jer je sezona tek započela. Imali smo nekih zdravstvenih tegoba nakon povratka iz Ploča, javio se i COVID, tako da smo imali dosta vremena stabilizirati situaciju. Želimo pružiti i stabilnu partiju u Varaždinu, protiv sastava koji je u svom jedinom dosada domaćem ogledu bio raspoložen, priželjkuje trener Osijeka. Koka je na startu visoko porazila Trešnjevku (31:21), a potom je još uvjerljivije poražena u Zagrebu kod Lokomotive (41:30). Prošle sezone pobjednik je u Varaždinu odlučen u posljednjim sekundama, domaćin je do nje stigao nakon što je zabio sedemerac. Ako Osijek bude na razini prvog dijela u Pločama, tada nije isključeno da napeto bude i ovaj put, nadajmo se sa sretnijim završetkom.