RK NEXE
20.9.2024., 17:57
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Osijek bez imperativa, Spačva po prvu pobjedu

U Paket24 Premijer ligi za rukometaše ovaj vikend na rasporedu su susreti 3. kola. U Ligi A nakon startnog očekivanog poraza od Zagreba, rukometaši Osijeka prošle su nedjelje protiv Metkovića ostvarili prvu pobjedu. Slijedi im još jedan susret protiv izrazitog favorita protiv kojeg Osječani nemaju apsolutno nikakvog imperativa. Sastav Frane Veraje u nedjelju od 19 sati gostuje u Sesvetama kod momčadi koja će ove godine igrati Europsku ligu. Sesvećane procjenjuju po kvaliteti kao momčad broj tri u Hrvatskoj koja je prošle sezone itekako ugrozila ambiciju i status momčadi broj dva (NEXE) posljednjih godina u Hrvatskoj.

- Nakon Zagreba na startu prvenstva čeka nas još jedna utakmica koja za nas nema toliki rezultatski pritisak. Momčad Sesveta odlično je posložena, prepuna sjajnih mladih igrača i sigurno veliki favorit u ovom susretu, ali to ne znači da tamo idemo s mišlju "ne možemo ništa". Treba svakako spomenuti Dumenčića, koji je motor i mozak sesvetske momčadi. Unatoč nekoliko ozljeda u našem sastavu, idemo skupi prodati kožu i ostvariti pozitivan rezultat. Dat ću priliku igračima koji su manje igrali posljednje kolo i tako ih dovesti u formu za nama puno važnije utakmice - kaže trener osječkih rukometaša Frano Veraja.

Aktualni višestruki viceprvak Hrvatske, NEXE, također u nedjelju od 17 sati gostuje u Varaždinu. Gromovi su zasad očekivano uvjerljivo odradili prva dva kola svladavši kutinsku Moslavinu te regionalnog rivala Bjelin-Spačvu. Upravo će vinkovačka i kutinska momčad u subotu od 19 sati u dvorani Osnovne škole Bartola Kašića u Vinkovcima odmjeriti snage. Vinkovčani u prva dva kola nisu još osvojili ni boda. Osim poraza od NEXE-a prethodno su iznenađujuće na svom terenu poraženi od novaka u konkurenciji Čakovca, pa im je ovo prigoda za osvajanje prvih bodova u novom prvenstvu.

   
      Standings provided by Sofascore