Marko Matić debitirao je u dresu Osijeka

Marko Matić debitirao je u dresu Osijeka

RK Osijek
16.9.2024., 16:13
PREKO METKOVIĆA DO PRVE POBJEDE

Predstavio se Matić, Veraja prevario svoje

Prošle sezone za prvu pobjedu trebalo im je sedam kola, ove su do slavlja došli već u drugom kolu. Rukometaši Osijeka u nedjelju su u 2. kolu Paket24 Premijer lige svladali Metković Zalmo sa 36.29.

Nakon što su prošlog tjedna doživjeli očekivani poraz u Zagrebu, cijeli tjedan u Osijeku igrali su se skrivača da bi što više prikrili plan kako će nadmudriti Metković. Zna trener Osijeka Frano Veraja s kim ima posla. Ipak je on rođeni Metkovćanin. Na kraju se može reći kako je nadmudrio svoje. Posao mu je svakako bio olakšan time što se uoči utakmice stiglo registrirati novo veliko pojačanje Osijeka, bivšeg reprezentativca Marka Matića. U puni trening se vratio i Tomislav Babić, a kada imaš tako iskusne igrače s kilažom u obrambenoj 6-0 osovini, onda je lakše i mlađima. Premda, trebalo je vremena posložiti tu novu obranu. Obojica su dala svoj doprinos i u napadu. Matić je s vanjske pozicije imao šut 6-6, a Babić je na crti postigao tri pogotka. I dalje, naravno, Karlo Vašarević prednjači u realizaciji na krilu. Iz sedmerca bio je stopostotan, a iz igre imao samo jedan promašaj. Napadački se priključio i Fran Ćurić i ostali igrači Osijeka. Dovoljno za zadovoljstvo trenera Osijeka Frane Veraje.

- Mislim da obrambeno nismo bili dobri, međutim, u drugom dijelu to se sve posložilo i vjerujem da je razlika mogla biti i veća. Dali smo svim dečkima okusiti minute u domaćoj pobjedi i svakako im treba čestitati jer su svi dali sve od sebe. Ovo je jedan dobar rezultat za pravi početak prvenstva. Kako smo i najavljivali, nama Zagreb rezultatski nije toliko značio, tamo smo skrivali neke karte i to se na kraju pokazalo dobro - poručio je Veraja.

Osječani igraju još jednu utakmicu u kojoj se mogu pripremati za nadolazeće utakmice. Sastav Frane Veraje odlazi u goste Sesvetama, momčadi koja će ove godine igrati Europsku ligu. Možda bi bilo bolje da su se sa Sesvetama sastali u nekoj kasnijoj fazi natjecanja, jer momčad Igora Vorija prvi put će se susresti ove sezone s ritmom odigravanja dvije utakmice u tjednu. Teško bi se i onda Osijek mogao nadati uspjehu u gostima, no ima svoj plan i put. Koliko će mu oni donijeti, rano je predviđati. U svakom slučaju, ono što je bitno jest skupiti što više bodova i po mogućnosti što manje ih prosuti na domaćem terenu. Zato pravi početak, kako ga nazivaju u RK Osijek, zaslužuje prolaznu ocjenu.

   
      Standings provided by Sofascore