Marin Greganić, Našičanin u redovima Spačve, u borbi s Juretom Dolenecom slovenskim reprezentativcem u redovima NEXE-a

Marin Greganić, Našičanin u redovima Spačve, u borbi s Juretom Dolenecom slovenskim reprezentativcem u redovima NEXE-a

RK NEXE
15.9.2024., 16:37
SLAVONSKI DERBI

NEXE već uhvatio europsku formu

Nakon slavonskog derbija odigranog u subotu u Našicama puno zadovoljniji mogu biti u redovima NEXE-a. Ne samo zbog pobjede koja je očekivana nego zbog igre i konačnog rezultata 42:24, kojim su deklasirali vinkovačkog premijerligaša. Rukometaši NEXE-a čini se već su uhvatili europsku formu nešto više od tri tjedna prije početka nastupa u Europskoj ligi i susreta s novosadskom Vojvodinom. S druge strane u redovima Bjelin Spačve Vinkovci kao da se nisu uspjeli još prebaciti s europske na domaću "konekciju". Nakon ispadanja od islandskog Valura, u kojem su se odlično predstavili i bili u prilici čak iznenaditi iskusnijeg favorita, "premijerku" su otvorili domaćim porazom od novog premijerligaša Čakovca, a poraz od 18 razlike u Našicama sigurno nije nešto što se može smatrati normalnim. Samo su uvodno gosti iz Vinkovaca pružali otpor. Već u 13. minuti NEXE je vodio 11:5, a okruglih deset pogodaka razlike bilo je četiri minute prije kraja prvog poluvremena. S tom je razlikom i završilo prvo poluvrijeme, a u njemu je briljirao vratar NEXE-a Moreno Car, koji je samo u tom dijelu igre imao 14 obrana. Zvuči nevjerojatno da jedan od najboljih pojedinaca vinkovačke momčadi, vratar Sandro Kolar nije upisao ni jednu obranu, što je sigurno jedan od razloga visoke pobjede NEXE-a nakon koje je vrlo zadovoljan bio trener Našičana Krešo Ivanković.

- Odigrali su onako kako smo se dogovorili, ponajprije u obrani, pratili su nas golmani, pa se pokazalo to ovako lepršavom igrom i uvjerljivom pobjedom. Vidi se kako se igrači puno bolje razumiju u igri i svakim treningom i utakmicom vjerujem da će biti sve bolje - rekao je trener NEXE-a, a s druge strane trener Bjelin-Spačve Josip Mečić mogao je samo čestitati suparniku.

- Razlika je prevelika, ali čim smo vidjeli u kojem smjeru to ide, mi smo dali priliku mlađim dečkima neka vide gdje su u odnosu prema odličnoj momčadi i to je jedan od razloga ovako visokog poraza.