RK NEXE RUJAN 2024.FOTO: RK NEXE
RK NEXE
14.9.2024., 07:00
SLAVONSKI RUKOMETNI DERBI

Spačva europsku ranu ide liječiti u goste kod NEXE-a

Susret NEXE-a i Spačve nije samo slavonski nego i derbi Paket24 Premijer lige ovog vikenda

Nije susret našičkog NEXE-a i Bjelin Spačve Vinkovci, koji će se odigrati danas (subota) od 19 sati u dvorani Osnovne škole kralja Tomislava u Našicama, samo slavonski derbi i derbi Lige B nego i derbi svih susreta koji će se igrati ovoga vikend u rukometnoj Paket24 Premijer ligi, s obzirom na to da su Zagreb i Sesvete odgodili svoj obračun.

Radi se o momčadima koje su predstavljale ili će tek predstavljati Hrvatsku ove sezone u europskim natjecanjima. Iza Vinkovčana su susreti play-offa Europske lige s islandskim Valurom. Malo je nedostajalo da se i Vinkovčani plasiraju u skupinu Europske lige, gdje svoje mjesto, s obzirom na dugogodišnje uspješne europske nastupe, već ima osigurano RK NEXE. Susreti s Islanđanima ostavili su traga na vinkovačkoj momčadi, pa su tako u prvenstvo startali s domaćim porazom od Čakovca. S druge strane, NEXE je, očekivano, uvjerljivo na početku prvenstva svladao Moslavinu, 37:23. Teško možemo očekivati kako će se Vinkovčani vaditi u Našicama, iako je momčad NEXE-a doživjela je dosta promjena i svaka utakmica joj služi za uigravanje i upoznavanje kako bi što kvalitetnije ušla u listopad i početak Europske lige.

- Imamo dosta novih igrača i trebat će vremena za uigravanje premda su se svi odlično uklopili. Sretni smo svi da je počela sezona. Drago mi je što je na prvu utakmicu došlo dosta gledatelja, vjerujem da će ih biti još više protiv Spačve jer se radi o susjedskom derbiju i jer gostuje vrlo kvalitetna momčad, koja je imala odličnu prošlu sezonu, a pokazala se jako dobrom i protiv Valura te je stvarno šteta što nije prošla dalje, da imamo još jednoga predstavnika u Europskoj ligi. Mi moramo biti koncentrirani na sebe i svoj angažman i ne dopustiti bilo kakvo iznenađenje. Želimo rasti iz utakmice u utakmicu - rekao je Manuel Štrlek, legendarni nekadašnji reprezentativac, koji odrađuje drugu godinu ugovora u NEXE-u.

Nekoliko je poveznica između našičkog i vinkovačkog kluba. Jedna od njih je i što trener NEXE-a Krešo Ivanković ima korijene u okolici Vinkovaca. Majka mu je, naime, iz Ivankova. U redovima Bjelin Spačve igra jedan Našičanin, bivši igrač NEXE-a Marin Greganić.

- Nismo bili pravi protiv Čakovca, zato imamo priliku protiv NEXE-a pokazati da imamo kvalitetu. Veselim se igrati u mom rodnom gradu i nadamo se dobrom rezultatu - poručio je Našičanin u redovima Bjelin Spačve, koja će u Našicama imati novog čovjeka na klupi.

Dužnost pomoćnog trenera, ili, preciznije, pomoćnika Josipu Mečiću nakon odlaska Marina Jurića, preuzeo je Slaviša Ignjić, nekadašnji igrač Spačve, mladi bosanskohercegovački trener, koji je već imao sličnu ulogu u vinkovačkom klubu.

- Iza momčadi je napornih deset dana i tri iscrpljujuće utakmice. Očito je kako su europske utakmice ostavile traga na momčadi, pa na otvorenju Premijer lige protiv Čakovca nije bilo dovoljno snage i koncentracije. Protiv NEXE-a ćemo težiti ponoviti pozitivne stvari iz prethodnih utakmica, a negativne smanjiti na minimum. Želimo se dodatno uigrati za sljedeće utakmice - poručio je Ignjić. n