GOJKO MITIĆ
13.9.2024., 17:18
SLOBODAN VIKEND ZA RUKOMETAŠICE OSIJEKA

Prvakinje na Zrinjevac dolaze u drugom terminu

Prema rasporedu rukometašice Osijeka trebale su prvu domaću utakmicu u novom izdanju Prve hrvatske lige igrati u sklopu 2. kola, koje je na programu ovog vikenda. Na Zrinjevac je trebala stići najbolja hrvatska ekipa, aktualne državne prvakinje, ali rukometašice s Drave će se s Podravka Vegetom ogledati u nekom drugom terminu, a ne ovom određenom. Naime, Koprivničanke imaju obveze u Ligi prvakinja u istim terminima kada se igraju i dvoboji domaćeg prvenstva.
- Znalo se i prije da ćemo Koprivničanke ugostiti u nekom drugom terminu, samo se još čekala službena potvrda. Prema naputcima HRS-a, zaostatak se može odraditi u terminu koji odgovora objema ekipama. Podravka je predložila 30. listopada (srijeda), načelno nemamo ništa protiv, tako da ćemo nakon što odradimo šest redovitih kola, nadoknaditi i ovaj zaostatak iz drugog - kaže trener Osječanki Zdenko Kordi.
Rukometašice s Drave imaju tako dva tjedna praznog hoda, između dva prvenstvena ogleda. Sljedeći je na programu u 3. kolu, kada se gostuje u Varaždinu kod Koke (termin je već potvrđen, 21. rujna u 17 sati). Nakon toga opet slijedi slobodan vikend. Naime, prema rasporedu do kraja godine, u rujnu, listopadu i studenom, neće se igrati za bodove, već će ti termini (vikendi) biti razervirani za reprezentativna okupljanja. Potrajat će očito dok ŽRK Osijek počne hvatati ozbiljan natjecateljski ritam. No dugo je prvenstvo.