RK NEXE – RK Moslavina 37:23 (16:12)FOTO: RK NEXE
RK NEXE
13.9.2024., 09:15
KREŠO IVANKOVIĆ TRENER RK NEXE

Gradimo rukometni dom od temelja i nema nikakvog straha

Ovog ljeta bilo je jako puno odlazaka i dolazaka, u momčadi je niz novih lica

Neki novi NEXE predstavio se u utorak na startu Paket24 Premijer lige B, što je značilo i službeni početak sezone za našičku momčad. Kutinska Moslavina lako je svladana, ali ona i dalje nije nikakvo mjerilo za prilično izmijenjenu našičku momčad u odnosu prema onoj prošle sezone.

Ima i malo nervoze

Ovog ljeta bilo je jako puno odlazaka i dolazaka. Dres našičke momčadi nosi čak deset novih igrača. Ima među njima i povratnika, poput Krešimira Kozine, nekadašnjeg reprezentativnog pivota, koji je prije odlaska u inozemstvo već bio dijelom našičke svlačionice. Zanimljivo, nakon povratka u nju postao je i kapetan momčadi. Nisu se događale samo igračke migracije. Dosta toga se promijenilo u RK NEXE, od sportskog direktora, kondicijskog trenera, neki će zajedljivo reći, u dvorani su od starih ostale još tete čistačice. Ostao je isti i trener. Istina, prošle godine na klupi NEXE-a izmijenila su se njih četvorica. U sezonu je krenuo Branko Tamše, kojem je to već bila četvrta sezona da je vodio našičku momčad. Nije izdržao ovaj put do kraja. U nastavku sezone, nakon što je NEXE poražen od Sesveta, čelništvo kluba odlučilo je smijeniti slovenskog stručnjaka. Ulogu v.d. trenera preuzeo je Kasim Kamenica, tada u funkciji savjetnika predsjednika Uprave zaduženog za struku. U međuvremenu vodstvo kluba imenovalo je novog trenera, proslavljenog Veselina Vujovića, a s njim je kao asistent iz zagrebačke Dubrave stigao mladi i ambiciozni Krešo Ivanković. Na kraju sezone on je uskočio u Vujine cipele, odnosno sjeo na njegovo mjesto, a otvorio je i novu sezonu prošlog utorka uvjerljivom pobjedom nad kutinskom Moslavinom 37:23. Nije Moslavina nikakvo mjerilo, a trener je sigurno mogao imati i neke prigovore, posebice u prvom poluvremenu.

- Uvijek je na početku neka nervoza. Odradili smo šest tjedana priprema i brojne pripremne utakmice, a svi smo nestrpljivo očekivali početak sezone. Imali smo u prvom poluvremenu dosta promašenih zicera. Da smo polovinu pogodili, razlika bi bila puno izraženija. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje, dečki su se opustili i to je rezultiralo uvjerljivom pobjedom. Ono što je bilo dobro jest i da su svi igrači dobili priliku, ali je jasno da je pred nama još dosta posla.

Doista, ovo je jedna nova momčad. Puno je novih igrača, ili, kako to igrači NEXE-a znaju reć,i "nitko ni sa kim nije prije igrao".

- Istina, trebaju se svi uklopiti, ali moram odmah reći da se ne treba nitko bojati. Kako NEXE grupa ima čvrste temelje i crijep, tako i mi gradimo taj naš rukometni dom ispočetka. Doveli smo jako kvalitetna pojačanja, na svakoj poziciji imamo spoj mladosti i iskustva i siguran sam da ćemo to u sljedećim mjesecima pokazati. Pred nama su dobri tjedni treninga, treba posložiti kockice, posebice do početka Europske lige, što svi opet nestrpljivo očekujemo, ali do tada imamo još dosta posla u dvorani.

Spremni za euroligu

Kad je već spomenuta Europska liga, idemo malo o njoj. U skupini je NEXE s Kielom, jednom od najboljih europskih momčadi, novosadskom Vojvodinom i španjolskom Torrelavegom.

- Grupa je zahtjevna, ali to je motiv više da na svakom treningu radimo što bolje. Naravno da je želja predstaviti se u što boljem svjetlu jednom Kielu, koji je vrhunska ekipa. ali su vrlo izazovni i ozbiljni suparnici i Vojvodina i Torrelavegea. Bit će, vjerujemo, zanimljivo i našoj publici, koju na svakoj utakmici očekujem u velikom broju, a mi ćemo joj se odužiti dobrom igrom. Do prvih susreta u Europskoj ligi vjerujem da će se igrači koji su došli još bolje uklopiti.

Nema NEXE u momčadi samo deset novih igrača, priključuje Ivanković, ili će to učiniti, i mlade igrače.

- Rukometni klub NEXE ima svoju rukometnu akademiju, dolaze mlade igrači i zaslužit će priliku. S nama su Matko Moslavac i Ognjen Cenić, ali očekujem ove sezone da još netko od mlađih pokuca na vrata prve ekipe.

U subotu je nova prvenstvena utakmica. U Našicama se igra slavonski derbi NEXE - Bjelin-Spačva. Zanimljivo, trener NEXE-a, inače rođeni Zagrepčanin, ima korijene u okolici Vinkovaca. Majka mu je iz Ivankova, a rođak mu je dugogodišnji vinkovački svećenik Tadija Pranjić.

- Spačva je kvalitetna ekipa, što je pokazala nedavno, kada joj je falio jedan gol da izbaci islandski Valur i plasira se u Europsku ligu. Cilj nam je odigrati ovu utakmicu još bolje negoli prethodnu. Želimo rasti iz utakmice u utakmicu - zaključio je trener NEXE-a.