RK OSIJEK FACEBOOK
RK OSIJEK FACEBOOK
13.9.2024., 19:38
PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA A

Frano Veraja protiv svojih u Zrinjevcu

Ono što se pokazalo dobrim, ne treba mijenjati, pa tako ni prošlosezonsko prebacivanje domaćih utakmica rukometaša Osijeka sa subote na nedjelju. Nekako se ta nedjelja pokazala boljom za odlazak na sportske događaje, pa su tako osječki rukometaši u nedjeljnim utakmicama imali veću potporu publike od onih igranih u subotu popodne ili navečer. Jedna takva bit će odigrana i ove nedjelje, s početkom u 18 sati. U Zrinjevac stiže Metković Mehanika. Bit će to ujedno i ovosezonska premijera, pa će publika moći vidjeti koliko može sadašnji sastav Osijeka, koji je u sezonu ušao s jednom utakmicom, koja po svemu može još uvijek poslužiti kao priprema za prvenstvo. Osječani su prošlog četvrtka gostovali u Kutiji šibica kod Zagreba.

- Sve, pa tako i tu utakmicu sa Zagrebom, podredilil smo pripremi za Metković i prvu domaću utakmicu. Mislim da imamo šanse ako odigramo granitnu obranu i postignemo što više laganih golova. Metković je ekipa puna dobrih internacionalaca i stvarno puno ulažu u ekipu. Svakako tu treba istaknuti Granića na golu, koji čini prevagu u ovoj ligi. No vjerujem da pametnom, strpljivom i agresivnom igrom sigurno možemo doći do prvih ovosezonskih bodova - poručio je trener Osijeka, inače rođeni Metkovćanin Frano Veraja.

Veraja je istaknuo vratara Metkovića, no ima i Osijek svoje adute na vratima. Dino Hećimović i Lovro Frajhaut prošle su sezone bili vrlo pouzdani i suigrači su se na njih mogli osloniti. U nedjelju se također očekuje da vratari daju sigurnost ostatku momčadi, koja se očito vrlo ozbiljno priprema za susret s Metkovićem.

- Imamo dobru, pravu radnu atmosferu. Dišemo kao jedan, što je zapravo preduvjet za dobar rezultat u prvoj utakmici. Teško je prognozirati kakva će utakmica biti jer, uspoređujući s prošlom sezonom, Metković je promijenio gotovo cijelu momčad. Neki nositelji igre su ostali isti, ali igrači na vanjskim pozicijama i golmani totalno su promijenjeni. Nije da smo nespremni, znamo što možemo očekivati i taktički se i jesmo pripremili na određene njihove poteze. Radili smo dosta 5-1 obranu i nadamo se da ćemo osvojiti prve domaće bodove. Trebat će nam i potpora publike, zato ju pozivam u 18 sati u našu dvoranu. Ono što vam obećavam je da ćemo dati sve sebe - rekao je vratar Osijeka Lovro Frajhaut.